Ja ocenię dotychczasowo zbiorczo w jednym poście:
1. Z pierwszej partii jak dla mnie najlepsze. Może bardziej byłbym za pionowym kadrem, ale i tak świetne.
2. Mało klimatycznie wyszło to zdjęcie. Fajnie byłoby, gdyby w tle był jakiś element, np. jakiś delikatnie oświetlony korytarz
3. Tu faktycznie trochę PS by się przydał, choćby do retuszu pod lewym okiem, jakoś tak niezbyt korzystnie wyszedł taki ciemniejszy zafarb. I tylko to bym tu zmienił
4. Sam nie wiem, coś mi w nim nie pasuje. Może ten "maz" przy lewym oku, może nieład włosów. Sam nie wiem
5-9. Jest tu jakaś historia, ale tonalnie 6 i 9 nie pasują do reszty. Poza tym na 6 widać, że modelka raczej miała ręce w górze, bo sukienka się dziwnie układa, co wyklucza lekko założenie zdjęcia.
10-15. Najbardziej podoba mi się 13. Jest w nim coś co przyciąga wzrok, choć zabudowania w tle trochę psują efekt. Co do reszty, to mam wrażenie, że 10, 11, 14, 15 są jakby nieostre. Na 14 niezbyt szczęśliwe cięcie z dołu, przecinające dłoń.
16-21. Podoba mi się 16, 17 i 19. 21 nie pasuje mi ze względu na brak ostrości
Ogólnie robisz dobre zdjęcia i zalecam przekonanie się do PS, to naprawdę dużo ułatwia