Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: [Bubuslawa] moje próby

Awatar bubuslawa
    Miasto
    Jaworzno
    Pierze świni wietnamskiej jest halucynogenne.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

16-21 nie mogę znaleźć uzasadnienia, ale zdjęcia trącą Timem Burtonem - lubisz chłopa?

Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja ocenię dotychczasowo zbiorczo w jednym poście:
    1. Z pierwszej partii jak dla mnie najlepsze. Może bardziej byłbym za pionowym kadrem, ale i tak świetne.
    2. Mało klimatycznie wyszło to zdjęcie. Fajnie byłoby, gdyby w tle był jakiś element, np. jakiś delikatnie oświetlony korytarz
    3. Tu faktycznie trochę PS by się przydał, choćby do retuszu pod lewym okiem, jakoś tak niezbyt korzystnie wyszedł taki ciemniejszy zafarb. I tylko to bym tu zmienił
    4. Sam nie wiem, coś mi w nim nie pasuje. Może ten "maz" przy lewym oku, może nieład włosów. Sam nie wiem
    5-9. Jest tu jakaś historia, ale tonalnie 6 i 9 nie pasują do reszty. Poza tym na 6 widać, że modelka raczej miała ręce w górze, bo sukienka się dziwnie układa, co wyklucza lekko założenie zdjęcia.
    10-15. Najbardziej podoba mi się 13. Jest w nim coś co przyciąga wzrok, choć zabudowania w tle trochę psują efekt. Co do reszty, to mam wrażenie, że 10, 11, 14, 15 są jakby nieostre. Na 14 niezbyt szczęśliwe cięcie z dołu, przecinające dłoń.
    16-21. Podoba mi się 16, 17 i 19. 21 nie pasuje mi ze względu na brak ostrości
    Ogólnie robisz dobre zdjęcia i zalecam przekonanie się do PS, to naprawdę dużo ułatwia
    350d + kit 18-55 + Tamron 28-75 2,8 + Taron 55-200 4-5,6 + Tumax 386 AFZ

Awatar bubuslawa
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Dziękuję za ocenę! ; )

Jeśli chodzi o Burtona, to niektóre jego filmy wielbię, a niektóre mnie odrzucają. ; ) Ale nie wzorowałam się na nim, nawet o tym nie pomyślałam. ; )

Awatar bubuslawa
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

dziękuję ; )
    Tym razem nie z pleneru, ale z prowizorycznego studia, doświetlane zwykłą lampką biurkową.

Asia.
    16.

17.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    18.

19.
    Ostatnio edytowane przez bubuslawa ; 05-12-2010 o 14:42 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

To już nie sa żarty. Masz według mnie talent. Bardzo niewielu potrafi z modelka i walizkami zrobic to co ty. Gratulacje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zdjecia z wodą. Tam gdzie nie ma słońca dobre. Ze słońcem gorzej bo słońce przepalone. Pewnie inaczej być nie może, bo kiedy słońce byłoby OK, modelka byłaby czarna. Podoba mi się nieużywanie Photoshopa. Ja używam go tylko do RAW. Nie mam niestety takich pomysłów jak ty .

Pozdrowienia, swnw.
    Ostatnio edytowane przez swnw ; 05-12-2010 o 17:12 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czekałem z niecierpliwością na kolejną sesję i zdjęcia czarno-białe, bo albo mam źle skalibrowany monitor albo Twoje zdjęcia kolorowe bez obróbki tracą wiele ze swoich walorów artystycznych. Kolejna udana sesja i zgadzam się całkowicie z opinią swnw
    to już nie są żarty. Trzymam Cię za słowo i będę czekał na zaproszenie na Twoją pierwszą
    wystawę.
    Pozdrowienia.

Awatar bubuslawa
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Na pewno zaproszę. ; )

Patrycja.
    20.

21.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Ostatnie dwa slabe.
    Poprzednie dwie serie bardzo fajne. Masz pomysly i potrafisz wydobyc pewna zmyslowosc.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Popatrz co widzisz na 20? Jakieś tło i .. czarna plama.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów