16-21 nie mogę znaleźć uzasadnienia, ale zdjęcia trącą Timem Burtonem - lubisz chłopa?
![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ja ocenię dotychczasowo zbiorczo w jednym poście:
1. Z pierwszej partii jak dla mnie najlepsze. Może bardziej byłbym za pionowym kadrem, ale i tak świetne.
2. Mało klimatycznie wyszło to zdjęcie. Fajnie byłoby, gdyby w tle był jakiś element, np. jakiś delikatnie oświetlony korytarz
3. Tu faktycznie trochę PS by się przydał, choćby do retuszu pod lewym okiem, jakoś tak niezbyt korzystnie wyszedł taki ciemniejszy zafarb. I tylko to bym tu zmienił
4. Sam nie wiem, coś mi w nim nie pasuje. Może ten "maz" przy lewym oku, może nieład włosów. Sam nie wiem
5-9. Jest tu jakaś historia, ale tonalnie 6 i 9 nie pasują do reszty. Poza tym na 6 widać, że modelka raczej miała ręce w górze, bo sukienka się dziwnie układa, co wyklucza lekko założenie zdjęcia.
10-15. Najbardziej podoba mi się 13. Jest w nim coś co przyciąga wzrok, choć zabudowania w tle trochę psują efekt. Co do reszty, to mam wrażenie, że 10, 11, 14, 15 są jakby nieostre. Na 14 niezbyt szczęśliwe cięcie z dołu, przecinające dłoń.
16-21. Podoba mi się 16, 17 i 19. 21 nie pasuje mi ze względu na brak ostrości
Ogólnie robisz dobre zdjęcia i zalecam przekonanie się do PS, to naprawdę dużo ułatwia![]()
350d + kit 18-55 + Tamron 28-75 2,8 + Taron 55-200 4-5,6 + Tumax 386 AFZ
Dziękuję za ocenę! ; )
Jeśli chodzi o Burtona, to niektóre jego filmy wielbię, a niektóre mnie odrzucają. ; ) Ale nie wzorowałam się na nim, nawet o tym nie pomyślałam. ; )
Pierze świni wietnamskiej jest halucynogenne.
Ostatnio edytowane przez bubuslawa ; 05-12-2010 o 14:42 Powód: Automerged Doublepost
Pierze świni wietnamskiej jest halucynogenne.
To już nie sa żarty. Masz według mnie talent. Bardzo niewielu potrafi z modelka i walizkami zrobic to co ty. Gratulacje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zdjecia z wodą. Tam gdzie nie ma słońca dobre. Ze słońcem gorzej bo słońce przepalone. Pewnie inaczej być nie może, bo kiedy słońce byłoby OK, modelka byłaby czarna. Podoba mi się nieużywanie Photoshopa. Ja używam go tylko do RAW. Nie mam niestety takich pomysłów jak ty.
Pozdrowienia, swnw.
Ostatnio edytowane przez swnw ; 05-12-2010 o 17:12 Powód: Automerged Doublepost
Czekałem z niecierpliwością na kolejną sesję i zdjęcia czarno-białe, bo albo mam źle skalibrowany monitor albo Twoje zdjęcia kolorowe bez obróbki tracą wiele ze swoich walorów artystycznych. Kolejna udana sesja i zgadzam się całkowicie z opinią swnw
to już nie są żarty. Trzymam Cię za słowo i będę czekał na zaproszenie na Twoją pierwszą
wystawę.
Pozdrowienia.
Ostatnie dwa slabe.
Poprzednie dwie serie bardzo fajne. Masz pomysly i potrafisz wydobyc pewna zmyslowosc.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Popatrz co widzisz na 20? Jakieś tło i .. czarna plama.