Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: AFw 30D a 40D i 50D

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie AFw 30D a 40D i 50D

Czy af w 30D jest o wiele slabszy niz w 40D lub 50D? Czy jest sens wymiany na 50D? Niestety nie mam mozliwosci porownania w/w puszek.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Czy af w 30D jest o wiele slabszy niz w 40D lub 50D? Czy jest sens wymiany na 50D? Niestety nie mam mozliwosci porownania w/w puszek.
    jest
    pomiedzy 30/40 a 50d pod tym wzgoedem jest przepasc.

glowna to ta, ze nie musisz z kazdym obiektywem biegac na zytnia czy gdzies tam zeby dostroili , co zreszta nie zawsze potrafia zrobic.

w c50d mozesz sam dostroic kazdy obiektyw , dzieki czemu zaoszczedzisz mase kasy i czasu.

KAZDY obiektyw w aps-c wymaga dostrojenia , niekiedy bledy sa tak male ze mozna pozostawic , ale to raczej zadko.

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wyspa Bahama Zobacz posta
    jest
    pomiedzy 30/40 a 50d pod tym wzgoedem jest przepasc.

glowna to ta, ze nie musisz z kazdym obiektywem biegac na zytnia czy gdzies tam zeby dostroili , co zreszta nie zawsze potrafia zrobic.

w c50d mozesz sam dostroic kazdy obiektyw , dzieki czemu zaoszczedzisz mase kasy i czasu.

KAZDY obiektyw w aps-c wymaga dostrojenia , niekiedy bledy sa tak male ze mozna pozostawic , ale to raczej zadko.
    mi chodzi tylko o AF a nie onanizowanie w ff/bf

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

AF w 40D/50D jest lepszy o tyle, że masz wszystkie punkty krzyżowe (w 30D chyba tylko centralny). Co do szybkości to pewnie jakiejś przepaści nie ma. Zbyt krótko bawiłem się 30tką, żeby zauważyć. Jak chcesz to uderz na priv to możemy się gdzieś zgadać i sobie sprawdzisz organoleptycznie
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    AF w 40D/50D jest lepszy o tyle, że masz wszystkie punkty krzyżowe (w 30D chyba tylko centralny). Co do szybkości to pewnie jakiejś przepaści nie ma. Zbyt krótko bawiłem się 30tką, żeby zauważyć. Jak chcesz to uderz na priv to możemy się gdzieś zgadać i sobie sprawdzisz organoleptycznie
    Tak 30D ma centralny krzyzowy. Zastanawiam sie tylko czy to az tak ogromna roznica pomiedzy 40D i 50D zeby wymieniac ta puche.
    Z checia mozna by bylo sie jakos ustawic, tylko niestety czas ostatnio ucieka przez palce

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

O jeden model to nie ma sensu moim zdaniem. Jeśli już to na 50D

Rożnica w AF jest ogromna. Miałem okazję używać 30D na dwóch rajdach (samochodowych, płaskich) i różnicę odczułem bardzo prędko. Póki było jasno i kontrastowo 30D dawał radę, ale gdy tylko zaczął padać deszcz lub pojawiła się lekka mgła AF 30-tki głupiał. To samo gdy zaczęło się ściemniać, 40D by jeszcze trafiał a 30-tka tylko bezradnie kręciła silniczkiem obiektywu w tę i z powrotem.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mam 30D i 50D i af to faktycznie przepaść. Pomiędzy 40D a 50D nie widzę różnicy.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Pomiędzy 40D a 50D nie widzę różnicy.
    Bo to dokładnie ten sam AF.

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    O jeden model to nie ma sensu moim zdaniem. Jeśli już to na 50D

Rożnica w AF jest ogromna. Miałem okazję używać 30D na dwóch rajdach (samochodowych, płaskich) i różnicę odczułem bardzo prędko. Póki było jasno i kontrastowo 30D dawał radę, ale gdy tylko zaczął padać deszcz lub pojawiła się lekka mgła AF 30-tki głupiał. To samo gdy zaczęło się ściemniać, 40D by jeszcze trafiał a 30-tka tylko bezradnie kręciła silniczkiem obiektywu w tę i z powrotem.
    no popatrz - o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo Ale jesli mowimy np. o slubach to ja z ta 30tka? Mozna byc jej pewnym na takich imprezach?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie wiem, nie fotografuję tych nieszczęsnych ślubów :-)
    Niemniej pewnym to można być AF w 1D-ynkach (i to dopiero jak się go nauczysz właściwie wykorzystywać).

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów