Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Nowa Sigma 17-70 OS HSM - nieostrość

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ale ale. Napisałem, że dużo lepsze zdjęcia wychodzą z dużo gorszego obiektywu, czyli Sigma 18-200mm. Na tym samym body. Poza tym, mam również Canona 10-22, Canona 100/2.8, Canona 17-40/4 i testowałem body jeszcze na kilku innych obiektywach. Z wszystkich innych poza nową Sigmą 17-70 jestem w stanie uzyskać idealne zdjęcia. Więc to musi być obiektyw.

Poza tym testowałem też na 500D i te same efekty.
    : )

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tupungato Zobacz posta
    Ale ale. Napisałem, że dużo lepsze zdjęcia wychodzą z dużo gorszego obiektywu, czyli Sigma 18-200mm. Na tym samym body. Poza tym, mam również Canona 10-22, Canona 100/2.8, Canona 17-40/4 i testowałem body jeszcze na kilku innych obiektywach. Z wszystkich innych poza nową Sigmą 17-70 jestem w stanie uzyskać idealne zdjęcia. Więc to musi być obiektyw.

Poza tym testowałem też na 500D i te same efekty.
    nie mam czasu teraz dokladniej wyjasniacdlaczego
    ale jesli porownujesz ostrosc brzegi - cenmtrum to koniecznie na obiekcie plaskim.
    oczywiscie wykluczyc nie mozna ze ta sigma jest slabsza.

szukaj az bedziesz zadowolony.

ja tylko z perspektywy doswiadczen moge powiedziec ze takie problemy ( sam stwierdziles ze jest to BF , co jest prawdopodobne , ale nie podejmije sie opceny na podstawie tych zdjec) na wyzszych puszkach nie wystepuja - jak reka odjal.

moze przy okazji troche rozwine te mysl.

na razie i powodzenia w poszukiwaniu obiektywu .

Uprawnienia umieszczania postów