Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Zdjęcia w przedszkolu

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pomysł jak pomysł. Jak będziesz dążył do celu to go zrealizujesz. Ja parę dobrych lat temu, jeszcze analogiem robiłem zdjęcia w przedszkolach. Dwie dziewczyny do tego ich ulubione gady: boa, legwan, gekony itp i do tego ja. Każde dziecko chciało mieć fotkę z gadziorem.
    Wszystko pięknie, masa pracy, szukania, rozmów...
    I tylko jeden problem... Wszędzie!!
    Ściągnięcie kasy od rodziców.
    Przemyśl to dobrze, jak to rozwiązać. Powodzenia.
    Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
    Artysto, twórz, nie gadaj!
    Johann Wolfgang Goethe

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plaucjusz Zobacz posta
    Ja parę dobrych lat temu
    Zdanie kluczowe. Parę lat temu to G3 kosztował 4300 zł a automat w Panasoniku mocno ssał (pisałem chyba i tu na forum o TZ-1 i TZ-2) a dzisiaj to normalne (przewidywalne) narzędzie pracy.
    Ale rada jak wyróżnić się z szeregu zawodowców całkiem całkiem.

Domyślnie

Co do tych firm co są dobrze zorganizowane to coś wiem nawet na tyle dobrze że duże zadowolenie zostaje u Dyrekcji po cichu, a rodzice dzieci frajersko płacą za byle co, np poucinane nogi lub kawałek rąk, i nic nie można mu powiedzieć a płacić trza za badziewie bo jest mały szantaż albo wszyscy w klasie płacą albo nikt nie będzie miał zdjęć, i co z tego że chciałem też coś takiego zrobić pod logiem stowarzyszenia, połowę kasy ze zbiórki na rzecz przedszkola a połowę na stowarzyszenie to Pani Dyr. powiedziała że nie jest to oferta atrakcyjna, pomimo połowy wartości za zdjęcia.
    Canon FF i słoików kilka

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Mnie też doprowadza do rozpaczy, to co robi i próbuje sprzedawać w postaci kalendarzy czy portetów "profi" w przedszkolu mojej córki. Na ostatnim przedstawieniu zrobiłem coś takiego: http://www.rkbstudio.pl/jaselka.html i dałem w prezencie przedszkolance odbitki oraz kilka płyt z fotkami dla rodziców. Następnego dnia w przedszkolu zawisła gazetka z moich fotografii (wisi do dziś), a rodzice dzwonili, czy mogę udostępnić fotki, mimo że każdy z jakimś aparatem był. Ale... żeby zacząć współpracę z przedszkolem trzeba mieć dobry układ z dyrekcją (ja nie usłyszałem dziękuję), a "profi" robi swoją chałturę dalej. Tylko przestali mi proponować kupno jego zdjęć....
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    Pomijając kadrowanie (ucięte nogi/wysoki sufit) można dać za takie zdjęcia - max 30 pln/szt. 15x21cm. Wtedy zrozumiałbym dyrekcję (jeden foto zamiast każdego rodzica z aparatem i kamerą) i cicho siedział, ale takiej jakości zdjęcia to rzadkość w tego typu placówkach

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    . Na ostatnim przedstawieniu zrobiłem coś takiego: http://www.rkbstudio.pl/jaselka.html i dałem w prezencie
    a "profi" robi swoją chałturę dalej. Tylko przestali mi proponować kupno jego zdjęć....
    trzeba przyznac ze zdjecia sa b ladne.
    niewielu takie robi.

to potwierdzenie mojej tezy, iz najlepszymi fotopgrafami sa amatorzy-pasjonaci , choc oczywiscie wyjatki sie zdazaja.

Domyślnie

hmmm to ja coś od siebie.
    Na poczatek dodam, ze mój synek chodzi do przedszkola

Tem mnie krew zalewa jak sobie pomyślę o "profi" zdjęciach za 30zł albo kalendarzu z totalnie zje.... balansem bieli, ostrością której długo by szukac... Raz takie g.... kupiłem (normalnie żal mi tych 24 zł)

Kiedyś z okazji "pasowania na przedszkolaka" proponowaliśmy w przedszkolu, ze zrobimy fotki z żona (tzn ona zrobi ) i damy im płytę i co z tego wyszło ? Że nie, bo na takich "małych" uroczystościach to oni mają swój aparat (jakaś alfa) i potem pani przedszkolanka sprzedaje te zdjęcia rodzicom, (10x15 - 2zł) ze to jest kasa która idzie dla przedzkola itp.
    Szczerze mówiąc zależało nam na reklamie a nie na kasie.
    Zobiliśmy na jasełkach i daliśmy kilku rodzicom + kierowniczce przedszkola. Również zero zainteresowania.

A zdjęcia w ramkach + kalendarze robi "profi" (szkoda tylko, ze pani przedszkolanka alfą robi lepsze technicznie zdjęcia od zawodowca)

Jeśli nie dasz w łapę - nic się nie da zrobić
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Wyspa Bahama, dzięki.
    Dinderi zauważył, że jakiś trojan przylepił mi się do strony - już go nie ma, ale jeśli wchodziliście na nią kilka minut temu, sprawdźcie komputery. Przepraszam za (niezawiniony) kłopot, nie mam pojęcia po co ludzie robią takie rzeczy...
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To że w łape dać trzeba to wiem, ustaliłem listę osób które znam osobiście i mają cokolwiek wspólnego ze przedszkolami, szkołami czy szpitalem jest ich raptem 7 osób 1 już odpadła bo u niech w przedszkolu robi mąż przedszkolanki ( nawiasem mówiąc ładne zdjęcia i nie ma co się pchać bo facet wie co robi i niech zarabia na tym ) pozostaje 6 osób zobaczymy co z tego wyjdzie zorganizowałem już stojak na tło wię działam do przodu pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Elbląg

Domyślnie

Rbucz, Bardzo fajne fotki z jasełek! No niestety, na układy nie ma rady! Znajomości bardzo się, niestety, liczą, ale fotograficzna świadomość rodziców też rośnie, więc są szanse na to, że kiedyś ci najwięksi "chałturnicy" wypadną z rynku.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów