Mnie denerwuje mylenie dopełniacza z biernikiem. Zwłaszcza u siebie samego.![]()
Mnie denerwuje mylenie dopełniacza z biernikiem. Zwłaszcza u siebie samego.![]()
Noooo!!! Zarypiaste, że hej. Idealne dla doskonale czytajacych 6-latków...
Plaucjusz, dzięki za info. Bedę wiedział, czego unikac przy zakupach
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Zapomniałeś dodać, że utwardza się pod wpływem ciepła generowanego przez lampy w nieprzewiewnym studio. Czy jakoś tak.
Stosownym tłumaczeniem wydaje się być tu również fragment tekstu Dr Hackenbusha, którego to (ani tytułu piosenki) - nie przytoczę. Za takie rzeczy tu banują![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Powyzsze tylko dla mnie swiadczy o tym jak traktujesz wlasny "warsztat" jako fotograf.
Nie wyobrazam sobie powiedziec do modelki per "niuńka, mała, laska".
Nie wazne czy ma 19 lat czy 39. Nie wazne czy sesje robie z nia pierwszy raz, czy piaty i
nie wazne jak dobrze sie znamy.
No ale jak napisalem wczesniej - to wszystko kwestia gustu wiec dalsze bicie piany bedzie tylko zzeralo transfer czytajacym.
A modelina to okreslenie na modeline. Modelka na modelke. Podobienstwo oczywiste a jednak dotyczy martwego i zywego obiektu. Warto znac roznice
Placjusz - jak dla mnie to strzelenie sobie samoboja przez te firmeZ niesmakiem przeczytalem te ulotke.
Placjusz - jak dla mnie to strzelenie sobie samoboja przez te firmeZ niesmakiem przeczytalem te ulotke.[/QUOTE]
Dokładnie. Myślę, że mocno przegięli.
Dobrze, że moja Amelka jeszcze nie składa liter..
Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
Artysto, twórz, nie gadaj!
Johann Wolfgang Goethe
Żyjemy w demokracji (internetowej), w której (jeszcze) każdy ma głos. Z tego (minimalistycznego) punktu widzenia wielkim optymizmem (*) napawa fakt stosowania wciąż w komentarzach jakichkolwiek pełnych wyrazów! a nie np. samego "iXa" (jak na kartach do głosowania). W demokracji nie liczy się jakość a ilość i wyborcy to wiedzą!
Nie jest oznaką "ramolenia" oczekiwanie czegoś więcej niż (przysłowiowego! ;-)) krzyżyka na karcie do glosowania. Jeśli by tak było politykami w naszej kochanej demokracji wybierani byliby wyłącznie nastolatkowie. A skoro w polityce mamy głównie starych ramoli, których przecież generalnie interesuje tylko "ilość", nie łączyłbym oczekiwania czegoś więcej... z wiekiem.
Ponieważ w demokracji, żeby zebrać dużą "ilość" trzeba się najpierw pięknie zaprezentować - nie dziw się Adso, że pod swoimi galeriami znajdujesz wiele entuzjastycznych "iXów". ;-)
* pesymizm: przekonanie, że gorzej już być nie może - optymizm: oj może... ;-)
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Czytam forum już dość długo i zauwazyłem ostatnio, że dość popularne stało sie używanie zaimka "ów" . I dobrze bo przecież "ów" brzmi zdecydowanie mądrzej niż "ten" czy "taki" i wskazuje na oczytanie stosującego ów zaimek :-D gdyby nie to, że zwykle stosujący zakombinuje z odmianą jak np. tu :
http://canon-board.info/showthread.php?t=60631
nie jestem ekspertem w dziedzinie języka polskiego ( wogóle nie jestem ekspertem ) ale chyba powinno być : owego pilota ? i to nie jest jedyny przypadek. Ale w koncu prostacko zabrzmiało by "zakupiłem tego pilota" :-)
nie mam nic do autora wątku - każdemu może sie zdażyc - akurat rzucił mi sie w oczy.
Rzeczywiście w tamtym poście jest ewidentny błąd. Ale tak jak napisałeś to może się zdarzyć każdemu. Najprawdopodobniej w ogóle nie jesteś ekspertem od języka polskiego ale błąd w owym poście zauważyłeś.
Mnie z kolei rażą posty napisane pół na pół, tzn. część posta ze znakami diakrytycznymi, część bez. Takie niezdecydowanie...
Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 21-03-2010 o 21:25 Powód: Automerged Doublepost
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8