Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: Tokina AF 100mm f/2,8 AT-X M1000 PRO D Makro

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Ewentualnie do poczytania na optyczne http://optyczne.pl/68.1-Test_obiekty..._mm_f_2.8.html

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Czytałem...nie wypowiadają się zachęcająco o jakości AF.
    Czytałem też testy na photozone.de i wiele innych. Optycznie bez zarzutu ale AF bardzo przeciętny.
    Dlatego też szukam użytkowników tego szkiełka na forum
    pozdrawiam, vidocq

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Weź jeszcze pod uwagę, że C 100/2,8 nie wysuwa mordki przy ostrzeniu. W macro to spora zaleta.

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Weź jeszcze pod uwagę, że C 100/2,8 nie wysuwa mordki przy ostrzeniu. W macro to spora zaleta.
    Biorę to pod uwagę i jednak chyba kupię Canona.
    pozdrawiam, vidocq

Domyślnie

Kiedyś znajomy miał problemy z tokiną, ale nie pamiętam czy akurat z tą. Było to już poza gwarancją i z tego co pamiętam miał wielkie problemy z naprawą. Nie było jakiejś tasiemki czy czegoś i trwało to z pół roku zanim sam sobie to sprowadził z USA (przez rodzinę) ,ale chyba potrafili to zrobić w jednym miejscu w Polsce. Więc znowu kolejny miesiąc. Także narzekał na serwis.

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Słyszałem o problemach z taśmą do Tokiny AT-X PRO 28-70 f/2.8.
    Nawet ze Stanów nie da się jej sprowadzić bo Tokina już nie oferuje tej części.
    Oczywiście taśma może popsuć się w każdym modelu a wiadomo, że z serwisem Tokiny nie jest u nas najlepiej
    pozdrawiam, vidocq

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Tokina AF 100 mm f/2,8 At-X PRO D prośba o sample i info od użytkówników tego modelu.

Witam, po znalezieniu za i przeciw (dzięki Wam) wyższości obiektywu makro nad pierścieniami, dojrzałem do decyzji zakupu obiektywu. Otóż wydaje mi się, że najrozsądniejsza cenowo i jakościowo jest Tokina AF 100 mm f/2,8 At-X PRO D. Mam prośbę czy posiadacze takowego szkiełka mogli by podesłać kilka sampli. Byłbym bardzo wdzięczny o jakiekolwiek opinie na temat tego szkła. Przyznaje, że nie chciałbym wpakować się w coś z czego nie będę zadowolony. Być może ktoś wie dlaczego NIE powinienem się pakować w ten obiektyw a na przykład kupić sigmę. Będę wdzięczny za każde info.
    Pozdrawiam
    Tomek

p.s niestety niewiele udało mi się wyszukać na temat tego szkiełka w necie.
    Ostatnio edytowane przez BigTom ; 05-02-2007 o 22:58
    5D+BG-E4,350D+Grip, Canon 85 1,8 USM, Tamron SP AF 90 2.8 Macro1:1,Tamron 28-75 2,8, KIT, 50 1.8 Canon, 90-300 1:4,5-5.6 Canon,50 2 Industar,Zenitar 16,2,8 fisheye, Speedlite 420EX, mieszek , Minolta Dimage 7, Elfo 500 Quant,300 Analog+kt i inne popierdółki..

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Ja znalazłem kilka recenzji, choć faktycznie bardzo konkretnych informacji nie ma. Jak interesują cię suche techniczne dane to jest recenzja na photozone.de (ale w wersji z bagnetem Nikona).
    Był niedawno temat: http://canon-board.info/showthread.php?t=19100 ale sampli niet, nie wiem czy ktoś tu ma ten obiektyw. Ja odkładam kasę i z kilku względów (wypisanych pod podanym linkiem) zdecydowałem się zbierać na ten obiektyw.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sam juz nie wiem, wyglada na to ze obiektyw ma bardzo solidna konstrukcje, dobry optycznie ale slaby autofokus. Pytanie tylko jak wolno dziala ten autofokus. Cena jest bardzo rozsadna, tylko czy nie warto dolozyc do np sigmy 105 2,8 .. juz glupi jestem. Moze w tym tygodniu bede mial mozliwosc zobaczenia w sklepie. Jak na zlosc nie maja na stanie. Nie wiem czy sprowadza. Z drugiej strony dlaczego jest tak malo popularny? Ech ... No i czy ktos ma doswiadczenia z ewentualnym serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjnym?
    5D+BG-E4,350D+Grip, Canon 85 1,8 USM, Tamron SP AF 90 2.8 Macro1:1,Tamron 28-75 2,8, KIT, 50 1.8 Canon, 90-300 1:4,5-5.6 Canon,50 2 Industar,Zenitar 16,2,8 fisheye, Speedlite 420EX, mieszek , Minolta Dimage 7, Elfo 500 Quant,300 Analog+kt i inne popierdółki..

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Myślę że Tokina AF ma raczej lepszy od Sigmy, która słynie z tego że swój ma koszmarny W makro i tak bardziej potrzebne będzie ci precyzyjne manualne ostrzenie a pod tym względem lepsza jest Tokina (spora część obrotu pierścienia ostrości przypada tylko na skalę makro). I nie wiem czemu dołożyć do Sigmy, ja widziałem oba w niemal identycznej cenie. A mało kto ma ten obiektyw bo wersja przeznaczona dla cyfrówek jest dość nowym i mało spotykanym w sklepach szkłem - wypuszczona bodajże na początku 2006,
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów