Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: EOS 1D MKIIn czy EOS 5D ???

Smile

[QUOTE=oskarkowy]
    Co do iso50 i 100, to już chyba jakieś zboczenie. Przecież nie masz najmniejszej szansy zobaczyć tego na odbitce. No chyba, że dla Ciebie najważniejsze jest 500% na ekra
    ..[/nie 22''
    QUOTE]
    ISO 50 to tylko do pracy studyjnej co przy dłuższym czasie synchronizacji 1/200 s da mi te same efekty uniknięcia nieplanowanych świateł - choć studio w dużej miierze mam zaciemnione. No i jakość przynajmniej teoretycznie z ISO 50 ma byś lepsza - tak jest na filamch ale tu jest to rozszerzenie programowe więc mam pewne wątpliwości. Tego monitora 22" jeszcze się nie dorobiłem i musze pracować na malutkim 21" Ach - 1/200 s to czas synchronizacji 5D a jaki jest 1d Mk II N ?
    Analog i cyfra

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

oskarkowy - grip do 5D widziałem na allegro http://www.allegro.pl/search.php?str...8845&country=1
    DarekSzu - 1/250s
    Ostatnio edytowane przez Auwo ; 24-10-2005 o 19:30

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja głupi po sklepach wydzwaniałem.. Dzięki
    Jarek

Domyślnie

Od ręki mają w FOTO IT na czerniakowskiej - sam dziś go oglądałem. Cena jaką mi podali 750 zł. JArku jam spod W-wy ale bywam w W-wie baaardzo często - może nawet za często POza tym mozemy spotkac się i w Łodzi i od Suwałk aż po Sanok ..... taka praca Jak chcesz tel do Foto Ita lub nie wiesz jak trafić daj znać. Ja chyba jednak będę polował na 1d Mk II N - cena tylko 1700 więcej od 5D z gripem więc chyba jednak pójdę w to rozwiażanie. Póki co puściłem zestawik 20D + grip + 420 EX na Allegro i szukam porządnej oferty kredytowej bo lisingowe przytłaczają Przy zakupie 5D chyba jednak pozostawiał bym 20D w sytuacji 1d nie zostawiam 20D bo to był by tylko snobizm. Tak czy inaczej na nieoczekiwane sytuacje mam zawsze kilka rolek klisz i EOSa 33
    Ostatnio edytowane przez DarekSzu ; 24-10-2005 o 21:02
    Analog i cyfra

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z fotoitem jestem umówiony na jutro. Ale znalazłem jeszcze jedną ofertę od fotomedia polska. Mają 5d w cenie 11.500, grip tak samo jak fotoit. Jedyny problem, że trzeba poczekać do czwartku.. A mnie już tak ściska od kilku dni, że jutro to chyba nie wytrzymam i popuszę w fotoit
    Przy okazji kupmel zaparł się na 350D z 17-85, więc może wywalczymy jakiś godziwy upust...
    Jarek

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jarek - z czystym sumieniem polecam fotoit - kupiłem u niego 3 puszki i kilka szkiełek - nigdy nie było z niczym problemu

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Jarek - z czystym sumieniem polecam fotoit - kupiłem u niego 3 puszki i kilka szkiełek - nigdy nie było z niczym problemu
    I takie wypowiedzi lubię najbardziej.. Dzięki za utwierdzenie w temacie.
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Darku, czy naprawdę przemyślałeś ten ruch? Chrzanić ilość pixeli, ale normalne ogniskowe w obiektywach to chyba argument nie do odrzucenia.. Przynajmniej przy tym, co robimy..

"Normalne ogniskowe" to raczej rzecz gustu i przyzwyczajenia a nie na zasadzie "robisz to i to - to MUSISZ miec takie ogniskowe" .
    Tak wiec argument raczej odpada - niech kazdy robi takimi ogniskowymi jakie mu pasuja.

Co do fotoit - bylem dwa razy, rowniez polecam (choc sam od nich nic nie bralem, towarzysko bylem z innymi kupujacymi), mila i fachowa obsluga. Jakbys sie jednak dzis nie wybral a jutro do 14tej to moge sie przejechac z toba - mam tam ze 4 przystanki od siebie tylko

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    "Normalne ogniskowe" to raczej rzecz gustu i przyzwyczajenia a nie na zasadzie "robisz to i to - to MUSISZ miec takie ogniskowe" .
    Tak wiec argument raczej odpada - niech kazdy robi takimi ogniskowymi jakie mu pasuja.

Co do fotoit - bylem dwa razy, rowniez polecam (choc sam od nich nic nie bralem, towarzysko bylem z innymi kupujacymi), mila i fachowa obsluga. Jakbys sie jednak dzis nie wybral a jutro do 14tej to moge sie przejechac z toba - mam tam ze 4 przystanki od siebie tylko
    normalne ogniskowe to takie, jakie miałeś w EOS5, jak Ci pożyczyłem. To jest uwarunkowane tradycją, nie jakimiś widzimisię.. Jak ktoś pracował na analogach, to wie co dobre i z pewnością zrobi wszystko, żeby do tego wrócić.
    Co do towarzyszenia, to dzięki za propozycję, ale chyba juz za późno. I tak byliśmy we trzech, sprzedawcy patrzyli trochę tak, jakbyśmy im mieli szafę ze sprzętem wynieść
    Aha, wziąłem z gripem, jakoś inaczej mi już nie leżał. Zapłaciłem 12.450.
    Jarek

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jarek - gartuluję - szafa fajna co ?!

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów