Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Zakupy w Szwajcarii - ceny, cło, podatki itp.

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie Zakupy w Szwajcarii - ceny, cło, podatki itp.

Muflonie,

Bo Ty kupowales w Szwajcaryi 1D z polki w sklepie.
    Czy mozna wiedziec ile zaplaciles?? Zgaduje, ze nie kupowales w najdrozszym sklepie w okolicy. Z racji "myslenia" o 5D w perspektywie paru miesiecy/pol roku, chcialbym sie dowiedziec jak sie maja sklepowe ceny do tego co pokazuja wyszukiwarki cen w sklepach on-line. Bo wolabym kupic z polki niz w sklepie internetowym. (czesto nie chca wysylac po za Szwajcarie??).

Z gory dzieki,

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    Muflonie,

Bo Ty kupowales w Szwajcaryi 1D z polki w sklepie.
    Czy mozna wiedziec ile zaplaciles?? Zgaduje, ze nie kupowales w najdrozszym sklepie w okolicy. Z racji "myslenia" o 5D w perspektywie paru miesiecy/pol roku, chcialbym sie dowiedziec jak sie maja sklepowe ceny do tego co pokazuja wyszukiwarki cen w sklepach on-line. Bo wolabym kupic z polki niz w sklepie internetowym. (czesto nie chca wysylac po za Szwajcarie??).

Z gory dzieki,

Marcin
    a nie możesz mu priva posłać?

a z mojego doświadczenia to chyba Muflon jest leniwy, bo juz w Niemczech z półki powinno być taniej, byłem wiele razy w Szwajcarii i tam tylko zegarki były w konkurencyjnej do innych krajów cenie...

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    a z mojego doświadczenia to chyba Muflon jest leniwy, bo juz w Niemczech z półki powinno być taniej, byłem wiele razy w Szwajcarii i tam tylko zegarki były w konkurencyjnej do innych krajów cenie...
    Moze byles wiec w zlych miejscach albo byles zbyt malo razy?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Bo wolabym kupic z polki niz w sklepie internetowym. (czesto nie chca wysylac po za Szwajcarie??).
    Oczywiscie wiesz, ze Szwajcaria nie jest w UE, w zwiazku z czym czeka Cie zaplacenie cla przy takim zakupie?

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Oczywiscie wiesz, ze Szwajcaria nie jest w UE, w zwiazku z czym czeka Cie zaplacenie cla przy takim zakupie?
    Ba zeby tylko cla!! A polski VAT 22% to pies??. A biorac pod uwage ze w Szajcarii VAT to 7,6% to trzeba kilkanascie procent doplacic. No chyba ze, uuups, zapomnisz przy przekraczaniu granicy sie zglosci do odpowiednich urzedow celnych tudziez skarbowych, chwalac sie naookolo, ze chce zaplacic nalezne podatki ;-)

Marcin

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

No chyba ze, uuups, zapomnisz przy przekraczaniu granicy sie zglosci do odpowiednich urzedow celnych tudziez skarbowych, chwalac sie naookolo, ze chce zaplacic nalezne podatki ;-)
    Nie chce Cie martwic, ale ogolnie na Okeciu bardzo czesto sie zdarzaja kontrole pasazerow przylatujacych z Zurichu. Oczywiscie - mozna samochodem i dokonac 'normalnego' przemytu, ale i tak moim zdaniem sie srednio oplaca. Nie wspominajac juz o gwarancji i innych kwestiach (temat braku gwarancji np. na sprzet z USA byl juz tu kilkukrotnie poruszany).

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Nie chce Cie martwic, ale ogolnie na Okeciu bardzo czesto sie zdarzaja kontrole pasazerow przylatujacych z Zurichu. Oczywiscie - mozna samochodem i dokonac 'normalnego' przemytu, ale i tak moim zdaniem sie srednio oplaca. Nie wspominajac juz o gwarancji i innych kwestiach (temat braku gwarancji np. na sprzet z USA byl juz tu kilkukrotnie poruszany).
    wywalasz pudelko i jak ci udowodnia ze aparatu nie miales ze soba przy wyjezdzie z Polski?
    S45 user

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    wywalasz pudelko i jak ci udowodnia ze aparatu nie miales ze soba przy wyjezdzie z Polski?
    A jak Ty im udowodnisz, ze go miales?

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

??Latam od 1.5 roku. Poniedzialek-Piatek. Kazdy tydzien. Nigdy, pies z kulawa noga sie nie zainteresowal tym co mam w plecaku. Nie widzialem, zeby pasazerowie z Zurichu byli jakos inaczej traktowani pod tym wzgledem.
    Gwarancja to moj problem. Ja tylko sprawdzam ceny, rozwazam opcje.

pozdrawiam,
    Marcin

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

??Latam od 1.5 roku. Poniedzialek-Piatek. Kazdy tydzien. Nigdy, pies z kulawa noga sie nie zainteresowal tym co mam w plecaku. Nie widzialem, zeby pasazerowie z Zurichu byli jakos inaczej traktowani pod tym wzgledem.
    Ciekawe ile razy sie spotkalismy w samolocie w takim razie Niestety sporo lotow z Zurichu napotyka na celnikow, ze wzgledu na 'przesiadkowosc' z lotow transatlantyckich.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów