Nie trzeba jak masz jeden. Zalicza sie wtedy do rzeczy osobistych i nie musi byc zglaszany przy wyjezdzie.Zamieszczone przez sal
Nie trzeba jak masz jeden. Zalicza sie wtedy do rzeczy osobistych i nie musi byc zglaszany przy wyjezdzie.Zamieszczone przez sal
??Latam od 1.5 roku. Poniedzialek-Piatek. Kazdy tydzien. Nigdy, pies z kulawa noga sie nie zainteresowal tym co mam w plecaku. Nie widzialem, zeby pasazerowie z Zurichu byli jakos inaczej traktowani pod tym wzgledem.Zamieszczone przez sal
Gwarancja to moj problem. Ja tylko sprawdzam ceny, rozwazam opcje.
pozdrawiam,
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Nie uprzedziles pytania ;-) Pracuje w miedzynarodowej firmie. W zasadzie non stop w podrozy. Jest duza szana ze kiedys mnie rzuci do szwajcarii takze, jako ze tam centrala Europejska. Tylko sprawdzam cenniki.Zamieszczone przez muflon
dzieki za info o cenie
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Jak bedzie mial dokumenty od celnikow, ze przy wyjezdzie z kraju go mial to no problem, a jak nie to bedzie trzeba zaplacic ...Zamieszczone przez sal
Trochę niższe niż ceny CPS w Eschenmoserze (już mi tam nawet zaproponowali kartę upoważniającą do zakupów w cenach "dla zawodowców"). Tyle że cena CPS jest chyba stała dla całej Szwajcarii, a marża w sklepie poniżej jest chyba gdzieś na poziomie VATu (7%) - i wyszło by w zasadzie na to samo.Zamieszczone przez sal
Namiary sklepu są na http://fr.canon.ch/where_to_buy/cpip/index.asp - Photo Grancy, Lausanne. 5 min. od stacji CFF - z zakupem, szybkim sprawdzeniem jedynki, negocjacją upustu za 10D itp. wyrobiłem się między dwoma RegioExpressami (1h)![]()
Ciekawe ile razy sie spotkalismy w samolocie w takim razieZamieszczone przez mjastrzebski
Niestety sporo lotow z Zurichu napotyka na celnikow, ze wzgledu na 'przesiadkowosc' z lotow transatlantyckich.
To wlasnie mialem na mysli.Zamieszczone przez yasin
I nie zainteresuje się... do pierwszego razu, gdy będziesz miał pecha. Miej to na uwadze - znam trochę takich kozaków, którzy wozili sprzętu na pęczki. W 99% nikt się nimi rzeczywiście nie interesowałZamieszczone przez mjastrzebski
![]()
Podstawa prawna? Oczywiscie w kontekscie naszych dyskusji o clach, czyli Urzedzie Celnym.Zamieszczone przez pn_
W Niemczech mozna kupic za podobna, a nawet nizsza cene:Zamieszczone przez muflon
http://www.idealo.de/preisvergleich/...ct/112925.html