A jak Ty im udowodnisz, ze go miales?Zamieszczone przez sail0r
![]()
A jak Ty im udowodnisz, ze go miales?Zamieszczone przez sail0r
![]()
Nie trzeba jak masz jeden. Zalicza sie wtedy do rzeczy osobistych i nie musi byc zglaszany przy wyjezdzie.Zamieszczone przez sal
Podstawa prawna? Oczywiscie w kontekscie naszych dyskusji o clach, czyli Urzedzie Celnym.Zamieszczone przez pn_
http://www.mf.gov.pl/_files_/sluzba_...dmiot_363w.pdfZamieszczone przez sal
Z ciekawosci - gdzie tam wyczytales, ze nie trzeba udowodnic pochodzenia przedmiotow 'uzytku osobistego', kiedy przyjezdza/przylatuje sie spoza UE? Bo o 'te' podstawe prawna mi chodzilo.Zamieszczone przez pn_
Wejdz na www.guc.gov.pl i poczytaj po prostu, jestem za leniwy zeby teraz Ci szukac wszystkich tekstow tam zawartych a dotyczacych deklarowania wywozonych wzgl. przywozonych przedmiotow.Zamieszczone przez sal
Dodatkowo pytalem kiedys na granicy, poniewaz czesto jezdze z roznym sprzetem (aparaty, notebook) po europie (Szwajcaria rowniez).Zamieszczone przez pn_
PS. Sorry, ze nie wyedytowalem poprzedniego posta, ale przycisk "edytuj" nadal mi nie dziala po ostatnich uaktualnieniach forum...
Zgadza się - jednek dochodzi jeszcze interpretacja tych przepisów przez celnika na granicy. Bo owszem, jest napisane "aparaty fotograficzne.." - ale przewiózłbyś na tej podstawie paletę 20D?Zamieszczone przez pn_
mjastrzebski z jednym body rzeczywiście problemu być nie powinno, nawet w razie kontroli - dołozyć mu jakieś 50mm z przodu i jest "osobisty aparat". Jednak kartony ja bym na wszelki wypadek schował (poskładane) w głównym bagażu
Jak bedzie mial dokumenty od celnikow, ze przy wyjezdzie z kraju go mial to no problem, a jak nie to bedzie trzeba zaplacic ...Zamieszczone przez sal
To wlasnie mialem na mysli.Zamieszczone przez yasin