Dobra. EOT panowie.Zamieszczone przez mjastrzebski
Ja tylko chcialem zapytac muflona ile zaplacil ;-)
Zostawcie mnie mnie samego z celnikami i dylematami moralnymi na temat przemytu ;-)
Marcin
Dobra. EOT panowie.Zamieszczone przez mjastrzebski
Ja tylko chcialem zapytac muflona ile zaplacil ;-)
Zostawcie mnie mnie samego z celnikami i dylematami moralnymi na temat przemytu ;-)
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Moj Boze, Kolego, klikniesz w cos dwa razy i juz piszesz. Poczytaj dokladnie, jest tam duzo ciekawych sytuacji opisanych, a nie leniwie zmuszaj mnie zebym ci wyszukal.Zamieszczone przez sal
No wayZamieszczone przez mjastrzebski
Jak znam pn_ i (zwłaszcza) sala mamy teraz murowane trzy strony przerzucania się postami "a nie, bo to ja mam rację"
Jakby przyszło do konkretów, to wal na priv.
Latam Muflon duzo i czesto, do Szwajcarii, USA, Anglii, Holandii, i nie zauwazylem tej roznicy.Zamieszczone przez muflon
najgorzej mieć jeszcze ten stary granatowy paszport, na czerwony pozytywniej reagują, jak ktoś nie zmienił niech zmienia :-)
Nie chcialem. Serio. Mialo byc niewinne pytanie o cene. ;-)Zamieszczone przez muflon
Jasne. Jak ceny okrzepna, jak Canon pusci pare updateow softu to pomysle. Pewnie wtedy odwiedze Szwajcarie ;-) Jak tam piwo u nich??Zamieszczone przez muflon
Przy czym zawsze jest szansa ze pomacam w sklepie i tez wyjde z 1-nka ;-)
Pozdrawiam,
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Ale przeciez ja mowilem o celnikach na Okeciu, a nie gdzies tam. Bo Ty chcesz ten aparat przywiezc do PL, a nie z PL wywiezc, prawda?Zamieszczone przez mjastrzebski
![]()
To Ty podajesz jakas teze i argumentujesz 'bo tak jest' i 'poszukaj sobie na wlasna reke'. Jesli nie podajesz zrodla (lista ktora podales jest nic nie warta bez definicji czym jest i dla kogo jest wazna), to nie dziw sie, ze ludzie sie dopytuja.Zamieszczone przez pn_
To może i ja się podepnę.
Latem tego roku leciałem do i z Egiptu tuż po zamachach w Szarm el-Szejk.
Ponieważ przewoziłem trochę sprzętu(kamera+aparat+obiektywy) zasięgnąłem języka w tutejszym UC czy muszę to wszystko deklarować. Powiedzieli, że nie.
Byłem dość szczegółowo sprawdzany przy wylocie oraz przy powrocie (tylko na naszym lotnisku). Zaglądali do plecaka ze sprzętem ale nawet się nie zająknęli o dowody zakupu czy też deklaracje. Być może interesowały ich tylko ewentualne "przedmioty niebezpieczne". :wink:
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
A latasz biznes klasa?Zamieszczone przez pn_
Muflon: wytnij to moze i przenies do Hydeparku?