Archeologia chyba będzie oblegana na uniwersytetach w tym roku![]()
Archeologia chyba będzie oblegana na uniwersytetach w tym roku![]()
Dla mnie na uniwerek już za późno ale racja, teraz dopiero spojrzałem na daty...![]()
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
E tam. Na niestacjonarne nie ma problemu :-)
Tym bardziej na uniwersytet trzeciego wieku![]()
panowie, to poprawej to liczba postów - nie wiek, bez przesady, brodą chodników nie zamiatam jeszcze
ok kończmy OT bo mnie więcej warnów nie potrzeba![]()
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
mam przy 50D
17-55 IS f/2.8
70-200 f/4 L
i jestem bardzo zadowolony, 17-40 L , albo trafilem ferelny egzemplarz albo po prostu na cropie nie daje takich effektow jak na pelnej, zmiana na 17-55 IS f/2.8 o niebo lepsza przy 50D, raz ze jasnosc co daje uniwersalny komplet, dwa IS robi swoje
Zgadza się. Bardzo fajny i wygodny zestaw. Ani specjalnie ciężki ani wielki, a bardzo wygodny.
Nie wiem jak się zachowuje 17-40L na cropie (kolega ma lub miał i bardzo dobrze się wypowiadał w kontekście współpracy z 40D), ale to szkło dopiero na FF pokazuje swoje prawdziwe oblicze.
A jaką konkretnie stałkę masz na myśli, która będzie ultraszeroka i do możliwość używania filtrów? W tej cenie oczywiście.
Ja tego szkła używam głównie do krajobrazów i trochę architektury, a i tak przymykam do f9-f11.
Na ślubach od biedy ujdzie, ale tu już może być gorzej jeśli nie ma się używalnego wysokiego iso.