głowę dałbym, że jechali na akcję
głowę dałbym, że jechali na akcję
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
Intrygujący tytuł , zdjęcie nie , raczej przypadkowy pstryk. Pojazd ładny , ale zdjęcie nie ostre. Gdyby nie to i kawałki innych pojazdów w kadrze byłoby lepiej.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Dzięki. to nie są przypadkowe kawałki pojazdów - to odniesienie do innych czasów, dlatego też tytuł. Co do ostrości, to lekkie rozmycie wskazuje na ruch, dynamikę - pędząca na akcję straż.
Zdjęcie oczywiście z zaskoczenia, bo trudno było przewidzieć taki pojazd w tym momencie![]()
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
To takie buty , tak to sobie to wykombinowałeś :-D
Urzekła mnie Twoja historia , ale nie do końca bo to powinno opowiadać samo zdjęcie nie autor , a zdjęcie do mnie tego nie mówi.
Brak ostrości na całym zdjęciu dla mnie wskazuje na brak ostrości , nie na dynamikę.
No ale ja nie jestem żadną wyrocznią , może inni poczują się zagubieni w czasie, ja jakoś nie.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Zdjęcie nieostre, nie pokazuje ruchu. Jak dla mnie statyczne. Pokazałbyś ruch leciutko panoramując. Wóz byłby ostry reszta tła leciutko rozmazana i by było git. Sam to przerabiam, kwestia wprawy. Czasem mi wychodzi, czasem nie. A to lusterko po prawej... tez zamierzone?
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Tak jak inni napisali, zdjęcie nie oddaje ruchu wozu strażackiego. Wygląda bardziej jak przypadkowa fotka na ulicy.
400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB
Bankowo jechali na akcję
Ciekawy samochodzi.
Ciekawie tez kolorystycznie podkręciłeś fotkę. Nabrała dzięki temu jakiegoś artyzmu nawet, także dobra twoja :P
dzięki!![]()