Dzięki za zainteresowanie
Z waszych uwag wynika że nie ma się co pakować w 28 więc odpuszczam takie obiektywy i jeśli się zdecyduję na jeden to na pewno od 18. Druga sprawa to stabilizacja... kurde bez stabilki obiektywy są znacznie tańsze ale znowu jak widzę takie testy.... http://www.youtube.com/watch?v=CteOjXKAb9E to nasuwa mi się stwierdzenie. Do 200mm konieczny jest IS a do 55 raczej nie. Przynajmniej ja sobie przetestowałem w domu swojego kita i nie widzę większej różnicy.
sprocket73 kawałek świata zwiedziłeśFoteczki są super i taka jakość jest dla mnie aż nadto więc jak będę miał jakościowo połowę gorsze to też przeżyje
Chociaż pewnie jak mnie to wciągnie to będzie mi zawsze mało...
hmm a co powiecie na takie propozycje?
CANON EF 75-300 1:4-5.6 USM III + filtr
Sigma 18-200 mm DC OS Canon
Obiektyw Canon 18-200 -IS 900zł
Najbardziej kusi mnie pierwsza propozycja bo porównując do reszty to zostaje 500zł w kieszeni, za to trzeba sie pogodzić ze zmianą obiektywu. Z drugiej strony idąc na imprezę raczej wiem czego można się spodziewać. Oferta numer trzy też jest fajna. Z tamaronami jest problem bo nie wiem które mają stabilizację w szczególności te z zakresu 18-200 bo o ile w Canon ma oznaczenie IS, sigma OS to Tamaron ....![]()