Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Czytnik kart- problem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Czytnik kart- problem

Witam
    Zakupiłem ostatnio czytnik pamięci Kingstona 19w1.
    Pierwsze podłączenie i zgranie z cf'a obyło się bez problemu.
    Sterowniki sie zainstalowały i wszystko chodziło jak należy.
    Dzisiaj czytnik spadł na podłogę z wysokości około 1m i w celu sprawdzenia czy nic się nie zepsuło, podłączyłem go do komputera uprzednio wkładając kartę SD... i tu zonk, bo nie widzi żadnej partycji a początkowo widział 4 (raz udało mi sie odczytać SD). Po wyjęciu wyświetlały sie wszystkie. Po kilku próbach przestały sie wyświetlać w ogóle. Instalowałem sterowniki ze strony producenta, ale jak było tak jest. Czy jest to napewno problem mechaniczny, skoro wcześniej odczytałem SD? Czy mogło coś się stać z softem w komputerze?
    Na czytnik jest gwarancja, ale wole się upewnić żeby bez sensu nie wysyłać, bo to są pewne koszty.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nikt nie am pomysłu?
    Może są jakieś programy którymi mógłbym sprawdzić czytnik lub co jest nie tak?

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

1. sprawdzić na paru kartach
    2. sprawdzić na paru portach USB
    3. sprawdzić na innym komputerze
    4. sprawdzić podłączenie czytnika z kartą, czytnika a potem karty
    5. pożyczyć od kogoś inny czytnik i sprawdzić na własnym kompie z "niedziałającą" kartą

I jedno mnie zastanawia -- to że nie widział żadnej partycji -- w sensie dysków w kompie? Czy masz kartę popartycjonowaną?
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    I jedno mnie zastanawia -- to że nie widział żadnej partycji -- w sensie dysków w kompie? Czy masz kartę popartycjonowaną?
    Chyba w sensie tego, że komputer widzi ten czytnik jako kilka dysków, w zależności od tego, ile ten czytnik ma gniazd kart pamięci..

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurek2112 Zobacz posta
    Chyba w sensie tego, że komputer widzi ten czytnik jako kilka dysków, w zależności od tego, ile ten czytnik ma gniazd kart pamięci..
    A na to, jako linuxowa, nie wpadłam ;-)
    Chociaz własnie podłączyłam moje all-in-one na kompie w pracy i widział go jako jeden dysk pomimo 6 gniazd.

W każdym razie:
    6. podłączyć czytnik innym kablem usb.

Osobiście się nie cackam ze swoim czytnikiem i mam jakiegoś no-name i jedyny problem miałam z kablem.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dokładnie tak jak pisze Jurek, każde gniazdo wyświetla sie osobno. Czytnik podpinałem pod wszystkie porty usb i bez zmian czy to z przedłużką czy bez. Wszystkie karty, które do niego wkładałem chodzą dobrze w telefonach, aparatach itp. Dzisiaj podłączę do pod inny komputer i sie zobaczy.
    Póki, co dzięki za odpowiedz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Sprawdziłem na innym kompie- wszystko ok. Sprawdziłem też wszystkie karty na innym czytniku i okazało się, że ta karta którą sprawdzałem czytnik jest walnięta... A pare miesięcy temu działała w telefonie. Karte przeboleje, ważne że czytnik działa jak należy.
    Dziękuje jeszcze raz za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów