Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: autoportret

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie autoportret

Proszę o wskazówki jak zrobić udany autoportret. Mam jakiś statyw i wężyk no i to co w stopce. Jak wykadrować nie patrząc przez wizjer?

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    Proszę o wskazówki jak zrobić udany autoportret. Mam jakiś statyw i wężyk no i to co w stopce. Jak wykadrować nie patrząc przez wizjer?
    Mozesz postawic jakas tekture albo cos w miejscu gdzie bedziesz stala, ostrzysz na tekture, przelaczasz na MF i zabierasz sie do zdjec

Ps.: oczywiscie pozniej sie chwalisz co z tego wyszlo
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Polaco, próbowałam - ogromny pluszak służył mi za atrapę. Jednak po zrobieniu zdjęcia zawsze okazywało się, że kadr nie jest taki jak miał być.

Jedną z prób mam w avatarze Niestety, nie nadaje się do pokazania w pełnym wymiarze

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    Polaco, próbowałam - ogromny pluszak służył mi za atrapę. Jednak po zrobieniu zdjęcia zawsze okazywało się, że kadr nie jest taki jak miał być.
    300D tak?
    To co za problem zrobic kilkaset prob z przeroznymi pozami/kadrami? Jak juz ostrosc i naswietlanie ustawione to proby z kadrami i pozami to mniejszy pikus.

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    300D tak?
    To co za problem zrobic kilkaset prob z przeroznymi pozami/kadrami? Jak juz ostrosc i naswietlanie ustawione to proby z kadrami i pozami to mniejszy pikus.
    W sumie problem żaden ale nie chcę "tłuc" miliona fotek z nadzieją, że jedna z nich będzie do czegoś podobna. Wolałabym jednak spróbować wszystko ustawić optymalnie. Jakieś rady? ...

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

jak masz 300d to mozesz miec zawsze pilota nie pamietam symbolu...ale canonowski...ustawiaszs AF na centralny naciskasz przysick aparat sam ci wyostrzy i zrobi fotke easy

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C41photocrew
    jak masz 300d to mozesz miec zawsze pilota nie pamietam symbolu...
    RC-1 i RC-5
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Domyślnie

Mniejsza ogniskowa albo aparat dalej i wykadruj.. po co strzelać milion fotek.

Domyślnie

wężyk można kupić na allegro za niecałe 20 zł oczywiście samoróbka ale działa mam taki i jest super

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

potrzeba troszke samozaparcia, pokombinowania i wyjdzie... ja kiedys robilem zwykla cyfra i jakos wychodzilo..a to jeszcze na strychu bylo, gdzie czas byl ustawiony na min. 2 sec.

bedzie dobrze, trzeba poprobowac.

Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów