Proszę o wskazówki jak zrobić udany autoportret. Mam jakiś statyw i wężyk no i to co w stopce. Jak wykadrować nie patrząc przez wizjer?
Proszę o wskazówki jak zrobić udany autoportret. Mam jakiś statyw i wężyk no i to co w stopce. Jak wykadrować nie patrząc przez wizjer?
Mozesz postawic jakas tekture albo cos w miejscu gdzie bedziesz stala, ostrzysz na tekture, przelaczasz na MF i zabierasz sie do zdjecZamieszczone przez Reno
Ps.: oczywiscie pozniej sie chwalisz co z tego wyszlo![]()
Polaco, próbowałam - ogromny pluszak służył mi za atrapę. Jednak po zrobieniu zdjęcia zawsze okazywało się, że kadr nie jest taki jak miał być.
Jedną z prób mam w avatarzeNiestety, nie nadaje się do pokazania w pełnym wymiarze
![]()
300D tak?Zamieszczone przez Reno
To co za problem zrobic kilkaset prob z przeroznymi pozami/kadrami? Jak juz ostrosc i naswietlanie ustawione to proby z kadrami i pozami to mniejszy pikus.
W sumie problem żaden ale nie chcę "tłuc" miliona fotek z nadzieją, że jedna z nich będzie do czegoś podobna. Wolałabym jednak spróbować wszystko ustawić optymalnie. Jakieś rady? ...Zamieszczone przez Vitez
jak masz 300d to mozesz miec zawsze pilotanie pamietam symbolu...ale canonowski...ustawiaszs AF na centralny naciskasz przysick
aparat sam ci wyostrzy i zrobi fotke
easy
![]()
RC-1 i RC-5Zamieszczone przez C41photocrew
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Mniejsza ogniskowa albo aparat dalej i wykadruj.. po co strzelać milion fotek.
wężyk można kupić na allegro za niecałe 20 zł oczywiście samoróbka ale działa mam taki i jest super
potrzeba troszke samozaparcia, pokombinowania i wyjdzie... ja kiedys robilem zwykla cyfra i jakos wychodzilo..a to jeszcze na strychu bylo, gdzie czas byl ustawiony na min. 2 sec.
bedzie dobrze, trzeba poprobowac.
Pozdrawiam