Proszę o wskazówki jak zrobić udany autoportret. Mam jakiś statyw i wężyk no i to co w stopce. Jak wykadrować nie patrząc przez wizjer?
Proszę o wskazówki jak zrobić udany autoportret. Mam jakiś statyw i wężyk no i to co w stopce. Jak wykadrować nie patrząc przez wizjer?
Mozesz postawic jakas tekture albo cos w miejscu gdzie bedziesz stala, ostrzysz na tekture, przelaczasz na MF i zabierasz sie do zdjecZamieszczone przez Reno
Ps.: oczywiscie pozniej sie chwalisz co z tego wyszlo![]()
Polaco, próbowałam - ogromny pluszak służył mi za atrapę. Jednak po zrobieniu zdjęcia zawsze okazywało się, że kadr nie jest taki jak miał być.
Jedną z prób mam w avatarzeNiestety, nie nadaje się do pokazania w pełnym wymiarze
![]()
300D tak?Zamieszczone przez Reno
To co za problem zrobic kilkaset prob z przeroznymi pozami/kadrami? Jak juz ostrosc i naswietlanie ustawione to proby z kadrami i pozami to mniejszy pikus.
W sumie problem żaden ale nie chcę "tłuc" miliona fotek z nadzieją, że jedna z nich będzie do czegoś podobna. Wolałabym jednak spróbować wszystko ustawić optymalnie. Jakieś rady? ...Zamieszczone przez Vitez
No niestety nie widzac obrazu w wizjerze mozesz miec spore problemy z ustawieniem optymalnie pozy i kadru, dlatego musisz metoda prob i bledow az ci wyjdzie to co sie tobie spodoba.Zamieszczone przez Reno
A jesli koniecznie chcesz oszczedzic migawke to po prostu daj komus aparat niech ci zrobi potrtret![]()
jak masz 300d to mozesz miec zawsze pilotanie pamietam symbolu...ale canonowski...ustawiaszs AF na centralny naciskasz przysick
aparat sam ci wyostrzy i zrobi fotke
easy
![]()
RC-1 i RC-5Zamieszczone przez C41photocrew
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Mniejsza ogniskowa albo aparat dalej i wykadruj.. po co strzelać milion fotek.
wężyk można kupić na allegro za niecałe 20 zł oczywiście samoróbka ale działa mam taki i jest super