Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Co zrobić z obiektywem?

Domyślnie

http://mainhg.demotywatory.pl/upload...pito14_500.jpg

Kit jest naprawdę dobry na początek
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondzior135 Zobacz posta
    Praktycznie zdecydowałem się na Canona 450d, ale mam mały problem - podobno obiektyw dołączany w zestawie z canonem(ten kitowy) jest beznadziejny ;] Jaki inny obiektyw można do niego dobrać? Na początek chciałbym jakiś kitowy obiektyw, ale taki, którym już byłbym w stanie robić całkiem fajne zdjęcia.
    Zamieniłem C17-40L na kita To naprawdę świetny sprzęt, tyle że badziewnie wykonany, ale za tą cenę warto. Beznadziejna była poprzednia wersja bez IS

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

moim zdaniem sigma 17-70 FTW, a już nowa wersja to w ogóle. Ja właśnie kita zmieniłem na sigmę.

Coś już napisał Awatar overseer
    Miasto
    Dublin, Irlandia

Domyślnie

Wybierz Kit'a ja na początku używałem Kit'a i przynajmniej wiem co i jak, co mi brakuję, w którą stronę chcę iść podaje linka do strony ze zdjęciami wykonanymi ob. Canon 18-55mm F/3.5-5.6
    http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?lens=25

Pozdrawiam!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mojego kit'a używa teraz moja dziewczyna też dopiero zaczyna z puchą 500D...
    Ostatnio edytowane przez overseer ; 13-03-2010 o 18:06 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

tylko zwróć uwagę żeby kupić 18-55 IS, bo starsza wersja jest sporo gorsza.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Nie wiem skąd się wziął mi kiepskości kita, chyba został wykreowany przez sprzętowych onanistów na tym forum, którzy poza tablicami testowymi nic nie fotografują. Kilka lat temu też uległem temu mitowi i kupiłem samo body z 50/1.8 potem 17-85 IS ale to była marnota.
    Kiedyś Janusz Body fajnie napisał o 17-40/4 L w porównaniu z osławionym kitem "troszkę lepszy od kita" i przyznaję, że miał rację.
    Kit mnie przekonał dwa lata temu kiedy kupiłem bratu 400D z kitem i cyknąłem kilka fotek. Za te pieniądze to rewelacyjne szkło.
    Nie marudźcie więc tylko róbcie fotki i to dużo.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Kiedyś Janusz Body fajnie napisał o 17-40/4 L w porównaniu z osławionym kitem "troszkę lepszy od kita" i przyznaję, że miał rację.
    Miałem 17-40 i jest faktycznie "trochę lepszy"

Domyślnie

Podepnij sobie kita do FF. 17-40 L to inne szkło ultra szerokie zaprojektowane pod FF z pancerną budową, szczelne. Porównać go można jedynie pod kątem jakości optycznej, tyle że po kilku latach eksploatacji 17-40 L ta jakość pozostanie a w kicie no cóż.......... to z moich doświadczeń. Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy to nie jest kolejny temat typu jaki obiektyw kupić?Lub na co zamienić kit-a?Temat wałkowany 1000 razy
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Zablokowany

Domyślnie

Nie wiem skąd się wziął mi kiepskości kita, chyba został wykreowany przez sprzętowych onanistów na tym forum,
    sadze , ze jest odwrotnie- rodzi sie mit doskonalosci tego obiektywu kitowego.

Dlaczego tak jest ?
    Prawdopodobnie dlatego iz obiektyw ten jest jednak lepszy niz moznaby sie spodziewac na podstawie doswiadczen z jego poprzednikim.
    Poprzedni byl marny . ten jest mniej marny.

Kilka lat temu też uległem temu mitowi i kupiłem samo body z 50/1.8 potem 17-85 IS ale to była marnota.
    17-85 byl zawsze obiektywem nieudanym .
    Optycznie dosyc slabym - i to nie jest kwestia mitu , lecz obiektywnych wlasnosci technicznych.
    Jesli nie siega sie do rzetelnych informacji , to wlasna niewiedze zwala sie na innych w tym przypadku rzekomy mit.

17-40 L nie jest obiektywem produkowanym dla aps-c.
    porownie obiektywow obliczanych dla aps-c z obiektywami dla FF to tak jakby porownywac szybkosc maksymalna samochodow osobowych i ciezarowych.

dla aps-c 17-40 L nie jest obiektywym wyjatkowym , wlasciwie istnieje caly szereg obiektywow tanszych i lepszych.

dla FF trudno o lepszy zamiennik dla 17-40L - i tam jest obiektywem b. dobrym

jesli ktos kupuje szerokokatny zoom przeznaczony dla FF dla swojego aps-c to niestety nie dokonuje z puntu widzenia wlasnosci optycznych , uzytkowych , cenowych wyboru dobrego. Nic dziwnego ze pozniej rodza sie wlasnie mity jakoby 18-55 L byl porownywalny z 17-40L-

Owszem w takich aparatach jak c400 d tak bedzie , gdyz obiektyw kitowy ( nie kit !!!! - sorry nikogo to nie denerwuje , ze kit to zestaw w tlumaczeniu na ja polski - mozna mowic kit jako obiektyw z korpusem ) jest przeznaczony dla aparatu tej klasy , a c17-40L nie.

Porownanie 17-40 L z 18-55 jest bez najmniejszego sensu , swiadczy o niezrozumieniu istoty zagadnienia.

rownie dobrze mozna bylo w przeszlosci porownywac np obiektywy z pentacona sixa podpiete do praktici - bo i takie rzeczy ludzie probowali .
    I co - nie dorowynwaly w tym formacie prakticowskim . A nikt nie mial watpliwosci ze jakosc rysunku z 6*6 byla wyraznie lepsza od tej z formatu 24*36 mm.

Kit mnie przekonał dwa lata temu kiedy kupiłem bratu 400D z kitem i cyknąłem kilka fotek. Za te pieniądze to rewelacyjne szkło.

to szklo nigdy nie bedzie rewelacyjne . Jak mozna powiedziec o obiektywie o sile swiatla 5,6 dla 55 mm ze jest rewelacyjny ?
    Faktem jest ze jakosc rysunku jest akceptowalna.
    Na przyslonie 5,6 niemal kazdy " nie walniety " obiektyw daje b.dobra jakosc rysunku.

Co najwyzej mozna powiedziec ze to szklo jest rewelacynie tanie - co prawda do konca nie jest , rewelacyjnie tanie jest z drugiej reki , czesto nowe.

Wyspa Bahama

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów