Reno wstrzymaj się chwilę, w druku jest juz trzecia wersja tej książki, traktująca o tym samym, lecz praktykująca w najnowszym Photoshopie PS2![]()
Reno wstrzymaj się chwilę, w druku jest juz trzecia wersja tej książki, traktująca o tym samym, lecz praktykująca w najnowszym Photoshopie PS2![]()
A ja bym polecił stronę hthttp://www.graffik.pl/, znajdziesz tam wiele ciekawych porad i "gotowców".
No to się wstrzymam i kupię nowe wydanie. A tymczasem zakupiłam w Tesco to: http://helion.pl/ksiazki/teoz40.htm
To jest dopiero łopatologia! Polecam na początek, baaardzo przystępnie opisane podstawy, w stylu "jak zrobić to i to".
Mnie interesuje. Jeśli uda Ci się to gdzieś wrzucić - daj znaćZamieszczone przez guest1
![]()
A ile to ma? Do 50 MB bez skrępowania ślij na tomek [na] tmag.pl - to wystawię publicznie.Zamieszczone przez guest1
EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro
Jeśli to kurs, o którym myślę, to tak ze 3 DVD....Zamieszczone przez GoTo
![]()
ja polecam Biblię Photoshopa - kosztuje to 100 zł, ale książka omawia naprawdę wiele aspektów Photoshopa. Fakt faktem, że aby ją przestudiować trzeba poświęcić kilka miesięcy pewnie..
Ale PLECAM.
ps. nie polecam czekania na "KSIĄŻKĘ DOT. OSTANIEJ WERSJI PROGRAMU PHOTOSHOP" - to nie ma sensu - w kolejnych wersjach PS dochodzą pewne funkcje, ale zazwyczaj są to marketingowe chwyty, natomiast takie podstawowe rzeczy jak maskowanie, fotomontaż, korekcja, selekcja itd - to wszystko jest w każdej nowszej wersji (czy 5, czy 6 , czy 7... ). Ja pracuję na 7 i na CS - i nie mam zamiaru przechodzić na CS2 - nie ma sensu.
pozdrawiam.
Noo jeśli dla Ciebie zmiany w PS2 to marketingowe chwyty.... gratulowaćZamieszczone przez michal_sokolowski
![]()
CS2 znacząco różni się od poprzednich wersji, jeśli ktoś niepracował na nowym to niech spróbuje, adobe dołożyło sporo fajnych funkcji i do tego wszystko działą![]()
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |
A ja polecam. Mialem PS 7 oraz Elements i ksiazka do PS CS Scotta Kelbiego byla mi niezbyt przydatna - bo w moich PSach brakowalo wielu funkcji a Scott pisze "krok po kroku" - co kliknac i jak uzyc... niestety bardzo rzadko daje metody zamienne.Zamieszczone przez michal_sokolowski
To samo jest w ksiazce o CS2 Scotta Kelbiego - korzysta on z wielu nowosci dostepnych tylko w PS CS2.
Tak wiec ta ksiazke nalezy wziac w takiej wersji w jakiej sie ma Photoshopa.
Akurat CS2 jest mocno dopracowany pod kątem wlasnie obrobki zdjec. jesli ktos jest bardziej grafikiem - to rzeczywiscie moze nie miec sensu. Ale wiele nowych czy poprawionych w CS2 funkcji powoduje ze dla tych co PSa uzywaja glownie do obrobki zdjec - jest spory sens przechodzenia na CS2 (szczegolnie ze upgrade jest dosc tani w porownaniu do pelnej wersji).Ja pracuję na 7 i na CS - i nie mam zamiaru przechodzić na CS2 - nie ma sensu.
pozdrawiam.