to zależy od metody pracy.. pewnie masz rację z tym, że w CS 2 są nowe funkcje, ale ja jestem zdania, że to, co możesz osiągnąć dzięki nowym funkcjom w CS 2 można zrobić w wersji 7.. Nie wierzę w rewolucyjność tych funki, ale fakt faktem, że one mogą ułatwić początkującym użytkownikom życie.. chociaż... powiem wam tak - w każdej nowej wersji PS dochodzą nowe funke, a weźmy na przykład takie coś jak Channel Mixer - tam właściwie możemy zrobić wszystko jeśli chodzi o kolorystykę zdjęcia.. czy takie Hue/Saturation - też świetne narzędzie - okienko. Natomiast w nowych wersjach PS jest dużo "nowych" funkcji, które tak naprawdę bazują na starych - jest więcej gotowych rzeczy - tak według mnie.. Dla kogoś kto zajmuje się fotografią wystarczające są podstawowe narzędzia.. Wątpię na przykłąd żeby Adobe wprowadziło coś nowego np. w stosunku do filtru Gaussian Blur.. powstają jakieś "inteligentne rozmycia" ale mnie to szczerze mówiąc nie wzrusza..
Sprawdzałem w CS 2 funkcję ODSZUMIANIA ZDJĘĆ - według mnie to prawie nie działa, zresztą ciężko wyczarować coś z niczego.. Nie wiem co tam jeszcze jest nowego, nie pamiętam, ale podchodzę sceptycznie do tego wszystkiego.
pozdr.