Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Stare modele już nie robią zdjęć?

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oj, żeby organizatorzy "Wildlife..." się na tej głupocie nie przejechali. Może się nagle okazać, że konkurencja zacznie organizować konkurs bez podobnych ograniczeń i co gorsza, zdjęcia z d70 czy 20d będą ciekawsze od zdjęć z d3-jek Nikona czy "jedynek" Canona.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Aż pobiegłem sprawdzić ile megapikseli ma moja piątka. Na szczęście jest 12.8 ufff... co za ulga

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drogis Zobacz posta
    Oj, żeby organizatorzy "Wildlife..." się nie przejechali. Może się nagle okazać, że konkurencja zacznie organizować konkurs bez podobnych ograniczeń i co gorsza, zdjęcia z d70 czy 20d będą ciekawsze od zdjęć z d3-jek Nikona czy "jedynek" Canona.
    No może tak, jednak kilkakrotnie oglądałem wystawy pokonkursowe, a tam do opisu zdjęć dodawane są również informacje techniczne (body, szkło). Zawsze zadziwiało mnie, że nawet w kategoriach młodzieżowych laureaci dysponują takim sprzętem że ho, ho. Może więc to ograniczenie powstało z jakiejś analizy zdjęć nadsyłanych prac. Co oczywiście nie zmienia faktu, że zdjęcia wykonuje człowieczek patrzący w wizjer i często osoby dysponujące profi sprzętem mogą pomarzyć o fotach wykonanych tańszymi modelami.

Coś już napisał Awatar overseer
    Miasto
    Dublin, Irlandia

Domyślnie

moj 40D ma 10,1 mpix mogę dalej robić zdjęcia hehehe
    Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vidocq Zobacz posta
    Śmieszne?
    Nie do końca bo to zaczyna stawać się problemem jak widać na przykładzie tegorocznego konkursu Wildlife Photographer of the Year.
    W tym roku wprowadzono tam przepis, że przyjmowane będą zdjęcia o rozdzielczości minimum 10 megapikseli
    Głupie?
    Np. z 8 megapikselowych plików można robić naprawdę spore odbitki... żenua.
    Nie dość że głupie, to trochę smutne... tym bardziej że nie jest to jakiś malutki konkurs organizowany przez jakąś wiejską firmę która w ten sposób zbiera fotki do kampanii reklamowej...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

A moze sponsorem jest Sony Ericsson, a konkurs sluzy promocji modelu Idou z 12 mpx aparatem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

w przyszłym roku wymienią z nazwy modele dopuszczone do konkursu
    ale jest szansa że srodowisko ich wyśmieje i zrezygnują z tego zapisu...
    nx100

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    teraz środowiska wrą a oni głupi ruch tłumaczą podwyższeniem jakości prac... lipa jak ta brzoza.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Dobre!

Wątpię.
    Profesjonaliści i tak przesiądą się na nowe modele a amatorami kto by się przejmował
    pozdrawiam, vidocq

Domyślnie

jak już ktos powiedzial mozna zrobić resize i bedzie wymagsana ilośc mpx a potem jak trzeba podać model to co ze niby beda dyskwalifikować?? watpie.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów