Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: FISHEYE do 1D III proszę o pomoc

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Samyang kupiony. Teraz trzeba się go zacząć uczyć.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    Samyang kupiony. Teraz trzeba się go zacząć uczyć.
    I jak? Pierwsze testy za tobą?
    Gdzie go w koncu kupiłeś?
    Tez mi po głowie chodzi to szkło, więc za wszelkie praktyczne info będę szalenie wdzięczna

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Fish eye podobał mi się zawsze jako szkło odkąd pamiętam. Od kiedy pierwszy raz zobaczyłam zdjęcia zrobione tym obiektywem wpadłam, naprawdę. Może dla większości osób to jest zabawka, która może się szybko znudzić, ale ja sobie nie wyobrażam nie mieć.
    ten Samyang w foto-tipie nie jest taki drogi i wydaje mi się, że warto go kupić

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lajf_entusiast Zobacz posta
    I jak? Pierwsze testy za tobą?
    Gdzie go w koncu kupiłeś?
    Tez mi po głowie chodzi to szkło, więc za wszelkie praktyczne info będę szalenie wdzięczna
    Kupiłem w krakowskiej Fotopanoramie - sporo taniej jak na Alledrogo. Szkło świetne, tylko na początku miałem problem z przepałami ale szybka korekta -2/3, - 1 EV w dół i po problemie. Muszę się jeszcze przyzwyczaić do dziwnego kadru i będzie OK - na razie moje prace nie powalają, ale może kiedyś... ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

Kupiłem w krakowskiej Fotopanoramie - sporo taniej jak na Alledrogo. Szkło świetne, tylko na początku miałem problem z przepałami ale szybka korekta -2/3, - 1 EV w dół i po problemie. Muszę się jeszcze przyzwyczaić do dziwnego kadru i będzie OK - na razie moje prace nie powalają, ale może kiedyś... ;-)
    Poczatki sa trudne :P
    Moje pierwsze foty fisheyem też do cudów nie nalezały, ale w końcu mozna okiełznac te bestię
    Jesli coś wrzucisz na CB to kliknij, chętnie zerkne

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie od razu Rzym zbudowano, czy jak to tam szło ;-) Wszystko w swoim czasie. Przyjdzie i czas na świetne zdjęcia rybim okiem w Twoim wykonaniu
    Moje początki z tym szkłem były co najmniej śmieszne, żeby nie powiedzieć, że tragiczne :P

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pomaga mierzenie punktowym / skupionym
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Drogą prób i błędów doszedłem do tego... Wcześniej nie było nigdzie napisane

Coś już napisał
    Miasto
    Radomsko

Domyślnie Odp: FISHEYE do 1D III proszę o pomoc

wątek trochę stary, ale nie chciałem nowego zakładać.
    posiadam samyanga 8mm i na cropie 1.6 działa bez problemu, chodzi mi o przeniesienie informacji o przysłonie, a gdy go podepnę do 1dII nie mam już tej informacji, muszę ustawiać w aparacie przysłonę na 1.0 i wtedy ustawić odpowiedni czas. Jest możliwość w jedynce żeby to przeniesienie informacji było tak samo jak w APS-C?
    Drugie pytanie czy warto zmienić tego samyanga na zenitara 16mm? denerwuję mnie trochę to wycinanie obrazu na cropie 1.3, a nie wiem czy znowu z zenitara 16mm będę zadowolony jężeli chodzi efekt rybiego oka na APS-H...

Dopiero zaczyna Awatar wodzu99
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Odp: FISHEYE do 1D III proszę o pomoc

Ja zakladam do 1dm3 samyanga tc x1.4; w prawdzie nie ma juz 8 ale 11,2 mm. Jeden plus, ze nie trzeba nic wycinac
    http://www.postrozny.eu || http://www.volley24.pl
    Canon EOS 1Dmark III + C 50 1.8 + C 300/2.8L USM + S 24-70/2.8 + S 70-200 2.8 HSM + 430EX II

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów