Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Producenci lamp- ranking

Domyślnie

Hm, jak dla mnie najlepsze jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny sa Quantuumy.
    Miałam okazje pracowac na innym sprzęcie, ale jakos z sympatii wracam zawsze do nich. łatwo sie je obsługuje, pewnie stąd ta sympatia i sentyment.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bachman Zobacz posta
    Czy ktoś z doświadczonych kolegów mógłby przedstawić top5 albo top10 (?) producentów lamp studyjnych biorąc pod uwagę:
    a) możliwości
    b) możliwości/ceny
    Coś jak w chip'ie power i econo. Z góry dzięki
    Tak wlasciwie.. to wyjasnij, po co Ci ta informacja. Chcesz wiedziec, czy planujesz jakies zakupy ?

1. Profoto. Numer 1. Cena dosc wysoka, ale jakosc wykonania, szybkosc blysku, niezawodnosc - bajka. Palniki nie do zdarcia, zyja latami. To samo wlasciwie tyczy sie Broncolor i Hensel. Jesli nie masz 25000zl na podstawowy zestawik - zapomnij.

2. Bownes i Elinchrom. Bardzo mocni gracze, swietny sprzet, stosowany przez wiekszosc pol-profesjonalistow oraz bardzo wielu profesjonalistow. Dobre ceny, swietna jakosc, duza niezawodnosc. Osobiscie polecam Bowensa, nieco tansze sa do niego akcesoria oraz sa bardziej dostepne, a przede wszystkim bagnet S jest bardziej "chetny" do wspolpracy. Bagnet Elinchroma to dla mnie meczarnia, ale moze to tylko moje odczucia. Poza tym Eli wsadzil we wszystkie lampy cyfrowe kontrolki, czego nie trawie.

3. Quantuum, Fomei, Lencarta, i dziesiatki innych. Dostajesz to za co placisz. Fomei sa fajne, Quantuum jakosc w stusunku do ceny tez bardzo dobra. Zestaw Dual Power lampa+bateria za 1300zl jest swietna. Nie wiem, jak bedzie wygladac sprawa niezawodnosci tego sprzetu w perspektywie czasu.. ale jesli chcesz cos w bardzo przystepnej cenie, to Quantuuma polecam.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja dorzucę jeszcze gracza z Polski Sun-Box system . Bardzo wytrzymałe lampiony.
    C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3Head Zobacz posta
    Tak wlasciwie.. to wyjasnij, po co Ci ta informacja. Chcesz wiedziec, czy planujesz jakies zakupy ?
    Planuje zakupy - Potrzebuje sprzetu do bezcieniowej, portretu, aktu i reklamowej - myślę nad wyposazeniem studia w lampy systemu Bowens.

konfiguracja 2x 1000 + 2x500 albo 3x750 + 2x500 - co myslicie?

Mysle nad sensem kupowania tego w Kitach przygotowanych przez producenta. beda mi sie akcesoria powtarzaly. system wyzwalania chcialbym jednak wireless - chinczyki czy jednak jak juz to brac wszystko jednego producenta?
    czekam na podpowiedzi

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja ostatnio w eltecu kupiłem takie 2 lampy: http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=1746 plus do tła taką: http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=1722. Do tych konkretnych 8setek przekonała mnie możliwość regulacji mocy do 1/40. Trochę za krótko używam żeby mówić o niezawodności ale błysk jest powtarzalny, działa wszystko bez problemu, konstrukcja lamp solidna. Do tego kupiłem radiowe chińczyki na 220 i wszystko pięknie działa.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

witam

a co sadzicie o takiej lampie ??

http://www.allegro.pl/item1068867624...ver_1000w.html

nigdzie nie moge znalezc zadnych parametrow tych lamp, regulacji, czasu blysku, ladowania , ciekawi mnie czy w obecnych czasach daloby sie na takiej lampie calkiem dobrze pracowac jesli chodzi o fotografowanie ludzi ?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów