Oczywiście że ciekawsze, co nie zmienia faktu że w przypadku omawianych tutaj warsztatów sprawdzanie na początek czy modelka aby będzie ładna jest trochę bez sensu.
Oczywiście że ciekawsze, co nie zmienia faktu że w przypadku omawianych tutaj warsztatów sprawdzanie na początek czy modelka aby będzie ładna jest trochę bez sensu.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Pank- a kiedy modelka jest ładna? Mi to wszystko jedno czy jest ładna czy brzydka. W tych kategoriach raczej nie podchodzę do fotografowania osób. Po japońsku: wisimito. Modelka powinna być fotogeniczna a na warsztatach w szczególności. Łatwiej wtedy aby była ładna.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Podoba mi sie Wasz tok rozumowania:-D. Rzeczywiście, jeśłi wybór modelki jest decydującym czynnikiem uczestniczyć czy nie na Warsztatach Andreja Razumowskiego to nie są do zdecydowanie warsztaty dla takiej osoby. Andrej kładzie nacisk na zupełnie inne zagadnienia . Kreatywne myślenie. Nic nie może być zwykłe i powtarzane . To zdecydowanie nr 1 u Andreja. Przejrzyjcie portfolio. tam nie "nudnych" zdjęć. Każda fotografia to oddzielnie zrealizowany i niepowtarzalny koncept. I akceptacji takiego kreatywnego podejścia bedziemy oczekiwać od uczestników.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dla przypomnienia podaję link do zdjęć zrealizowanych podczas poprzednich warsztatów http://www.razooma.net/projects/class/
Ostatnio edytowane przez Canion ; 30-03-2010 o 20:23 Powód: Automerged Doublepost
News
1. zapraszam do pobrania i zapoznania sie ze zdjęciami z wyprawy Andreya na Goa i efektów zrealizowanych tam sesji zdjęciowych :
http://www.razooma.net/magazine/
Dla niezdecydowanych:
zostały 2 miejsca na "Mleko" i 4,5 na "kreatywną" ;-)
News: ostatnie miejsce na mleko i są jeszcze 4 na kreatywną.
KONIEC Mleka. brak miejsc. tylko lista rezerwowa lub ew. wstępne zapisy na jesienną edycję
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Dobre. ;p)
A tak na serio to uprzedzałem, że z miejscami a "Mleko" bedzie cieżko, pisałem, zwracałem uwagę na wpłaty zaliczek a teraz pytania czemu nie trzymałem rezerwacji prze 2 tyg. Eh. Czasem za Wami nie nadążam.
Sprawa wygląda tak. na czerwcowe "Mleko" nie ma żadnych szans. miejsca opłacone i zarezerwowane. Lista rezerwowa całkiem spora. Co z tym można zrobić? Ano niezbyt wiele. Andrey ma terminy warsztatowe wykupione do wiosny 2011 wiec jest cieżko.. Jedyna nadzieja choć to może niezbyt elegancko brzmi, że jednak nie "domówi" sie na jesienne warsztaty w Berlinie i wtedy na to miejsce wskoczy Warszawa.
Zostały 2 miejsca na "Fotografię Kreatywną.
Dzień pierwszy to kreatywna praca w plenerze. Najprawdopodobniej zdecydujemy sie na wariant Modelka + Model. Bedzie gorąco, bedzie sexy,
Andrey pokaże swoje sety oświetleniowe, przygotowania modelki do sesji /skóra/, uczestnicy mają za zadanie pozyskać materiał zdjęciowy który drugiego dnia razem z Andreyem bedzie analizowany i poddany obróbce.
Dla przypomnienia. należy posiadać własny sprzęt fotograficzny. Przywiezienie laptopa nie jest konieczne ale znakomicie ułatwi Wam pracę wiec warto zabrać. Nie trzeba zabierać żadnych lampek. Całe oswietlenie na plener zapewnia studio. Pracujemy na lampach bowens. co do szkieł. Naprzeciwko studia mamy SigmaCentrum wiec jeśłi ktoś odczuwa jakieś dotkliwe braki w szklarni może tam wczęsniej zarezerwowąć wypożyczenie szkła i przed zajęciami odebrać. to minuta drogi piechotą od naszego studia na Żeromskiego wiec nie trzeba bedzie nigdzie dodatkowo po mieście krążyć.
ps. Catering oczywiście również bedzie zamówiony. Obiad bedzie w przerwie ok godz 15. Przekąski, kawa i napoje cały czas dostępne bedą
w studio.