Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

Nie wiem czy ten reportaż robiłeś już po moich uwagach, czy jeszcze przed, ale znów zbyt wiele krzywych kadrów imho. Zdjęcia z rodzaju "co one tutaj robią": 104 i 126. Numer 120 też tak na siłę trochę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HooMaR Zobacz posta
    Nie wiem czy ten reportaż robiłeś już po moich uwagach, czy jeszcze przed, ale znów zbyt wiele krzywych kadrów imho. Zdjęcia z rodzaju "co one tutaj robią": 104 i 126. Numer 120 też tak na siłę trochę.
    ten reportaż jest PRZED Waszymi uwagami dot. krzywego kadrowania...

Ostatnio robiłem kolejny, i chyba znowu jest dużo krzywizn..... ja chyba tak po prostu widzę, ale powiem szczerze - dobrze mi z tym..... zobaczymy co przyszłość pokaże, może będzie mniej tych skosów..... nie wiem. Jak wchodzę z aparatem w sytuację to nie myślę czy ma być krzywo czy prosto - patrząc przez wizjer myślę o kompozycji - i robię zdjęcie. Te krzywizny tak jakoś wychodzą same.....

Już nie mam czasu, ale myślę że gdybym pokazał cały repo - 200 zdjęć , to 104,126 i 120 miałyby uzasadnienie.... a tak są trochę wyrwane z kontekstu.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Dobra, teraz w domu siedzę więc wytknę tylko to co mi się nie podoba, bo tak chyba łatwiej:
    87. niepotrzebne
    94. po chwili zobaczyłem, że ktoś siedzi bez głowy
    96. miny młodych takie jakieś...
    97. mina młodego, hmm. Nie ma lepszego ujęcia?
    102. niby fajne, ale kolorystyka nie pasuje np do 103.
    104. niepotrzebne
    106. niby podpatrzona kuchnia, ale jakoś tak bardzo ewidentnie. Jakby np. 107. było nieco szerzej to byłoby jedno zdjęcie za dwa
    120. troszkę przesadzone z brakiem jakości
    125. fajne, ale niedoświetlone
    126. fajne, ale lepiej by pasowało jako np. tło do fotoksiążki

Tak pokrótce, pierwsze (a czasem może drugie) wrażenie. Teraz Ty przeglądaj sobie tasiemca
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Nieeee po prostu monitor skalibrowałem

Kto tyle bierze ? Chociażby prowadzący wszelkie warsztaty Poprzeglądaj ich oferty cenowe

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta

Kto tyle bierze ? Chociażby prowadzący wszelkie warsztaty Poprzeglądaj ich oferty cenowe
    Oni tylko tak dla picu przed wejściem w usługi warsztatowe podnieśli ceny, żeby uczniom wydawało się, że też tyle będą kiedyś zarabiać
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta

xsardas ja czasem specjalnie dodaję jakiegoś kolorku tu i ówdzie, więc to nie kwestia monitora tylko ahtystycznej quasi wizji ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Dobra, teraz w domu siedzę więc wytknę tylko to co mi się nie podoba, bo tak chyba łatwiej:
    87. niepotrzebne
    94. po chwili zobaczyłem, że ktoś siedzi bez głowy
    96. miny młodych takie jakieś...
    97. mina młodego, hmm. Nie ma lepszego ujęcia?
    102. niby fajne, ale kolorystyka nie pasuje np do 103.
    104. niepotrzebne
    106. niby podpatrzona kuchnia, ale jakoś tak bardzo ewidentnie. Jakby np. 107. było nieco szerzej to byłoby jedno zdjęcie za dwa
    120. troszkę przesadzone z brakiem jakości
    125. fajne, ale niedoświetlone
    126. fajne, ale lepiej by pasowało jako np. tło do fotoksiążki

Tak pokrótce, pierwsze (a czasem może drugie) wrażenie. Teraz Ty przeglądaj sobie tasiemca
    OK, dzięki za suggestions.
    przejrzę dokładnie, przemyślę.
    o, Pank czyta wątek. Zaraz się będzie wymądrzowywał. ;-)
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 27-05-2010 o 20:28 Powód: Automerged Doublepost

Miasto

Domyślnie

No nie wiem :P Jak dla mnie to niektórzy i przed warsztatami tyle brali :P A niektórzy i bez warsztatów :P

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    o, Pank czyta wątek. Zaraz się będzie wymądrzowywał. ;-)
    E tam, za dużo dałeś, nie chce mi się. Generalnie, podobają mi się 79 i 120 nie podobają mi się 96, 97, 126. Obróbkowo, czarno białe fajne ale kolor już mniej. Co do samego doboru materiału to z twojej relacji wynika że przez większość wesela ludzie lody wpierdzielali.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    E tam, za dużo dałeś, nie chce mi się. Generalnie, podobają mi się 79 i 120 nie podobają mi się 96, 97, 126. Obróbkowo, czarno białe fajne ale kolor już mniej. Co do samego doboru materiału to z twojej relacji wynika że przez większość wesela ludzie lody wpierdzielali.
    Pank, cały reportaż to 200 fotek... wrzucę na bloga całość, jak znajdę czas. Myślę że nie wynika z niego tylko to, że ludzie lody wpierdzielali.

Przyszedł mi do głowy w tej chwili pomysł... Co by ciekawiej było na forum:
    Co powiesz na mały battle - REPORTAŻ CAŁOŚCIOWY - materiał niepublikowany dotąd - powiedzmy 150 zdjęć Ty i 150 zdjęć ja ?

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Arek, pokapoka, na prawdę nie masz się czego wstydzić przecież. A wręcz przeciwnie.
    no niech pokaże - serio jestem ciekaw.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 27-05-2010 o 21:02 Powód: Automerged Doublepost

Miasto

Domyślnie

Ja doczepię się do kolorystyki, jest ona bardzo różna często wpadająca za bardzo w magentę.

Col do ujęć to kilka jest na prawdę fajnych dynamicznych takich z życiem. Niektóre są dziwne np rzucanie welonem ni choroby nie rozumiem takiego kadrowania No i czasami trochę za wąsko

Dobra koniec marudzenia bo gadam jakbym sam robił idealne fotki :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów