Pokaż wyniki od 1 do 10 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Mieszany widok

Domyślnie

dzięki, ale chodziło mi o presety do ACR, zmęczony jestem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Przecież pokazujesz rzeczywistość tak jak ją widzisz i po to Ciebie wynajęła para żebyś im to swoim okiem pokazał. Czym innym jest Podkręcanie kontrastów i kolorów, czym innym dodawanie czegoś czego nie było. No chyba że widzisz tekstury, ale z tym to do lekarza . Podsumowując, na rzeczywistość przetworzoną okiem i stylem fotografa jest miejsce, na tworzenie czegoś czego nie było już nie, bo wtedy zaczynasz kreować a nie odtwarzać.
    Pank, można by gadać o tym godzinami.....
    Nie mówię nie, ale nie mówię również tak ;-)
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 14-05-2010 o 16:26 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    kompletnie się nie zgadzam....

co to znaczy "czuć klimat tego co się widziało" - ale kto widział ? Ty czy Wujek Zdzisiek ? A może Pani Zosia ? Ona widziała inaczej.....
    Ukazywanie rzeczywistości "takiej jaka była" na fotach to fikcja.

Jak się obrabia reportaż i próbuje różne presety w ACR to co to jest ? Szukanie rzeczywistości ? Robi się tak jak pasuje, jak jest ładniej. Ja na razie szukam.....
    Dlatego tak kategorycznie nie odrzucam tekstur w reportażu jak Wy....

ps. macie jakiś link do dobrych tekstów ? (a propo rzczywistości) ;-)
    To jeszcze inaczej. ja staram się aby fotki z reportażu wyglądały tak jak mogli postrzegać je obecni na sali. Jak na skórze występowała poświata światła dziennego niech zostanie. Jak było światło żarowe niech fotki mają zabarwienie żółci. Chodzi o to aby zdjęcia były naturalne w odbiorze, a nie przekombinowane, mowa cały czas o reportażu

Ps. a tak w ogóle to mnie nie słuchaj bo ja mam wzrok pokićkany o czym świadczą okulary, więc moje postrzeganie świata jest diametralnie różne od takiego jakim widzi je reszta świata nie nosząca szkiełek przed oczyma

Uprawnienia umieszczania postów