Pokaż wyniki od 51 do 60 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Wlasnie tez mnie to bardzo ciekawi bo to juz 2ga galeria gdzie widze szum z 5D przy tak niskich czulosciach a w testach nie widzialem jeszcze tego.
    Zgodze sie tez z przedmowcami ze jest nieostro i to bardzo a jakims maniakiem brzytew nie jestem
    Kadry w wiekszosci mi sie podobaja tylko mam wrazenie ze czasem przydala by sie lampa by troszke doswietlic zdjecia zamiast rozjasniac cienie kosztem szumow.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Zdjecia 45-50 sa na ISO 1600 i osobiscie na nnich najbardziej ten szum mi przeszkadza i do niego sie odnosze
    Obejrzałem jeszcze raz moje foty 45-50 na ISO 1600 i....... kurcze, dla mnie tam nie ma szumów.... SERIO.

Tak jak pisałem wcześniej - następnym razem podostrzę bardziej w ACR/PS.

Co do doświetlania lampą to wolę zaszumione i BEZ lampy niż mniej zaszumione i z lampą....
    Lampa dla mnie to zło konieczne, niestety nie da się bez niej żyć na weselu.
    Nawet użyta po mistrzowsku to zawsze będzie LAMPA, czyli coś "zewnętrznego", "sztucznego" czego nie było w danej chwili, w danej scenie.
    Używanie lampy kłóci się dla mnie z istotą reportażu, czyli z "podglądaniem".
    Nie chodzi tylko o jakość obrazka, chodzi o same podejście, "filozofię".
    Ale tak jak pisałem - lampa zło konieczne, na weselu trzeba czasem użyć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    40 - 56 jest w exifie głównie ISO1600 i parę ISO800. Trochę to wygląda, jak by było niedoświetlone i potem wyciągane w ACR. Kolega robi 5D czasem w baaardzo ciemnych miejscach na ISO3200 i szum jest mniejszy.
    tak, zgadza się - wyciągam często w ACR niedoświetlone, bo niestety czas jaki potrzebuje w danej chwili wymusza wysokie ISO i niedoświetlenie.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 11-05-2010 o 23:26 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów