Strona 6 z 40 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    No tez jak dla mnie sporo nie ostrych , zwlaszcza jak na 800. Generalnie mi sie nie podoba tak duzy rozstrzal obrobkowy , nie kumam foty 61 , spoooro krzywych kadrow , czasem zupelnie nie potrzebnie jakbys nie mogl utrzymac prosto aparatu heh ( kosciol ) i chyba tyle.
    dzięki za komentarz.

te krzywe kadry były robione świadomie, po prostu tak mi pasowało, i tyle :-)

ostrością się nie przejmuję, robię zdjęcia, i dobrze mi z tym.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Ale podostrzenie miniaturek się przydaje bo młodzi albo ich rodzice nie koniecznie wiedzą że tak miało być :P Za MM nie mam pojęcia o co chodzi w 61.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Bardzo drażni ta nieostrość.
    Szczerze mówiąc, za to mydło, gdyby to był mój ślub, miałbyś bardzo trudną rozmowę, co do zapłaty.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał Awatar eminesia
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na 42. chyba nie wyszło Ci wymazanie siebie z lustra
    Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS

Graj!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tzn ja tez czasem oddaje nie ostre zdjecia , bo szkoda kadru/stuacji , ale tutaj mam wrazenie jakbys hmm nie wiem mial BF/FF po prostu
    no comment...

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Dla mnie zdjęcie nie musi być ostre, jeśli kadr jest ciekawy. Ale tutaj są 2 ostre zdjęcia z całej tej serii. Trochę mało.
    Pytanie techniczne, czy 5D aż tak szumi przy ISO800 i 1600?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Dla mnie zdjęcie nie musi być ostre, jeśli kadr jest ciekawy. Ale tutaj są 2 ostre zdjęcia z całej tej serii. Trochę mało.
    2 zdjęcia ostre z całej serii ? Eeeee..... chyba mamy różne postrzeganie "ostrości".

Ale na przyszłość przemyślę większe "podostrzanie" w ACR/PS.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    to jest głównie ISO 3200 - którego nie omieszkałem używać (stara 5d).
    Bardzo drażni ta nieostrość.
    Szczerze mówiąc, za to mydło, gdyby to był mój ślub, miałbyś bardzo trudną rozmowę, co do zapłaty.
    nie chcę na siłę bronić tego co zrobiłem, zresztą myślę że podostrzenie w ACR/PS pomogłoby, ale jeśli chodzi o klientów to są zachwyceni - dla ludzi ważne są kadry, emocje, chwile....
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 11-05-2010 o 22:52 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Wlasnie tez mnie to bardzo ciekawi bo to juz 2ga galeria gdzie widze szum z 5D przy tak niskich czulosciach a w testach nie widzialem jeszcze tego.
    Zgodze sie tez z przedmowcami ze jest nieostro i to bardzo a jakims maniakiem brzytew nie jestem
    Kadry w wiekszosci mi sie podobaja tylko mam wrazenie ze czasem przydala by sie lampa by troszke doswietlic zdjecia zamiast rozjasniac cienie kosztem szumow.
    Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Zdjecia 45-50 sa na ISO 1600 i osobiscie na nnich najbardziej ten szum mi przeszkadza i do niego sie odnosze
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 11-05-2010 o 23:06 Powód: Automerged Doublepost
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    40 - 56 jest w exifie głównie ISO1600 i parę ISO800. Trochę to wygląda, jak by było niedoświetlone i potem wyciągane w ACR. Kolega robi 5D czasem w baaardzo ciemnych miejscach na ISO3200 i szum jest mniejszy.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Wlasnie tez mnie to bardzo ciekawi bo to juz 2ga galeria gdzie widze szum z 5D przy tak niskich czulosciach a w testach nie widzialem jeszcze tego.
    Zgodze sie tez z przedmowcami ze jest nieostro i to bardzo a jakims maniakiem brzytew nie jestem
    Kadry w wiekszosci mi sie podobaja tylko mam wrazenie ze czasem przydala by sie lampa by troszke doswietlic zdjecia zamiast rozjasniac cienie kosztem szumow.

Zdjecia 45-50 sa na ISO 1600 i osobiscie na nnich najbardziej ten szum mi przeszkadza i do niego sie odnosze
    Obejrzałem jeszcze raz moje foty 45-50 na ISO 1600 i....... kurcze, dla mnie tam nie ma szumów.... SERIO.

Tak jak pisałem wcześniej - następnym razem podostrzę bardziej w ACR/PS.

Co do doświetlania lampą to wolę zaszumione i BEZ lampy niż mniej zaszumione i z lampą....
    Lampa dla mnie to zło konieczne, niestety nie da się bez niej żyć na weselu.
    Nawet użyta po mistrzowsku to zawsze będzie LAMPA, czyli coś "zewnętrznego", "sztucznego" czego nie było w danej chwili, w danej scenie.
    Używanie lampy kłóci się dla mnie z istotą reportażu, czyli z "podglądaniem".
    Nie chodzi tylko o jakość obrazka, chodzi o same podejście, "filozofię".
    Ale tak jak pisałem - lampa zło konieczne, na weselu trzeba czasem użyć.
    40 - 56 jest w exifie głównie ISO1600 i parę ISO800. Trochę to wygląda, jak by było niedoświetlone i potem wyciągane w ACR. Kolega robi 5D czasem w baaardzo ciemnych miejscach na ISO3200 i szum jest mniejszy.
    tak, zgadza się - wyciągam często w ACR niedoświetlone, bo niestety czas jaki potrzebuje w danej chwili wymusza wysokie ISO i niedoświetlenie.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 11-05-2010 o 23:26 Powód: Automerged Doublepost

Strona 6 z 40 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów