Cytat Zamieszczone przez Robur Zobacz posta
Te pierwsze zdjęcia nie są zbyt ostre. Nie wiem, czy sprawiło to padające z naprzeciwka światło czy obiektyw niezbyt dobrze ostrzył czy używałeś niskich wartości Av, jakie masz światło w obiektywie, czy obiekty się poruszały na tyle, że przy tym oświetleniu (choć nie najgorszym, a całkiem całkiem) nie mogłeś zrobić na zbyt krótkim czasie naświetlania? Na przykład to pierwsze zdjęcie- ja bym złapał ostrość na tabulaturę albo na głębi ostrości tabulaturę i skrzypaczkę. Pierwsze trzy zdjęcia mi się w ogóle nie podobają- ja bym takich nie zamieszczał, choć wcale nie uważam się za jakiegoś specjalistę w tej branży. Natomiast kolejne są coraz lepsze- chyba stopniowo się rozkręcałeś i zaczynałeś czuć bluesa? Nie podobają mi się zatem ujęcia 1,2,3 i 19R. Kolorystyka wyszła fajna, ale to głównie zasługa oświetlenia.
dzięki za komentarz.

akurat staram się nie być niewolnikiem ostrości... dla mnie ostrość na fotkach jest akceptowalna.

jeśli chodzi o głębię ostrości, to używałem takich czasów żeby nie poruszyć, głównie musiałem używać przysłony 1.8 - 2.2 z tego co pamiętam. Fotki robiłem 85 1.8, jedno fish eye 15 mm.
Nie podoba Ci się 19 R ? Dla mnie to dobra fota - fajny kadr, dobry moment... ale to rzecz gustu ;-)

Na przyszłość przemyślę ilość wrzucanych fotek - chociaż dla mnie sprawdzianem dla fotografa z koncertu jest materiał składający się z 20-30 fotek, a nie z 3 do 5 wybranych z 200.....