Strona 37 z 40 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Marketingowo, zły pomysł.
    Tyle że mało która para będzie robiło śledztwo kto od kogo zrzynał. Liczy się dobre zdjęcie w PF. A że po łebkach... Ostatnio były dwie duże afery plagiatowe w światku fotoreporterskim. Z tego co pamiętam, to obaj się obronili, a to tym, że kadry nie są identyczne, a to tym, że same się takie narzucają, ...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Takie piramidy ze Sfinksem w tle. Ślubny gołąb ma pyszczek bo dzioby to mają zwykłe pocztowe.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Widzę Michał że się przejąłeś. Niepotrzebnie. Intencją moją nie było ruganie Cię za zżynanie, nie boję się też że mi zabierzesz klientów, po prostu uważam że wstawianie zdjęć prawie identycznych jakie chwilę wcześniej pokazał inny fotograf, niezależnie od tego kto to był, nie jest dobrym pomysłem, i świadczy o tym że kopiujesz a nie kreujesz. Marketingowo, zły pomysł. Żadne miejsce niczego nie WYMUSZA, wymusić jedynie może Twoja głowa.
    Pank, no niestety, ale muszę z Tobą dalej dyskutować... bo to nie ja się przejąłem ale Ty.... to że zasugerowałeś że zrzynam, no cóż, przykro mi. Z tego co pamiętam to dwie fotki moje są podobne do Twoich, zresztą PODOBNE nie identyczne. I one nie są "prawie identyczne", no wybacz....
    zachowujesz się tak, jakbyś odkrył Amerykę z tym, że masz ujęcie gdzie para młoda stoi przy oknie na klatce schodowej, a w dole widać schody..... Idę o zakład, że kilku innych fotografów zrobiłoby podobne ustawienie, nie mówię identyczne PODOBNE....
    to samo z ujęciem z dołu w górę - gdzie widzimy całującą się parę młodą a w tle schody.....
    A obróbka ? Po prostu tekstura - i tyle..... klatka schodowa, bród, tekstura...

Szkoda że nie zwróciłeś uwagę na dwa pozostałe ujęcia które tu pokazałem - czyli panna młoda odbita w szybie oraz to na zbliżeniu gdzie się całują. Czy one też są zbyt podobne ?

cholernie żałuję że poszedłem tam na Targową do tej kamienicy, mogłem sobie znaleźć inna kamienicę - chociaż jest z tym problem jak wiesz.
    nie wiedziałem że będziesz robił z tego wielkie ALE, bo jak podkreślam - dwa moje zdjęcia są podobne, nie "prawie identyczne".

I nie ironizuj PLEASE z tekstem że to ja się przejąłem - bo widać, że to Ty się przejąłeś - jak pisałem wcześniej - gdyby było inaczej olał byś to.

Jeśli chodzi o moje portfolio to "no problem" - nie wrzucę do niego tych dwóch podobnych kadrów. Aż tak mi na tym nie zależy, nie mam aż takiego ciśnienia. Znajdę sobie sam miejscówkę w podobnym klimacie.
    Mam nadzieję że nie będziesz miał za złe jak uchwycę ich profile i schody w tle ? A tektury ? Czy będę mógł ich użyć ? (....).

Tak jak już wcześniej pisałem - gdybym nie widział Twoich zdjęć, to te moje byłyby takie same - po prostu OKNO, PROFILE MŁODYCH itd . ale tego już Ci nie udowodnię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    OK, żeby zmienić temat, wrzucę kilka z cadillaca.
    Mam nadzieję że Pank nie robił cadillaca ? ;-)

OK, te dwa podobne wywaliłem z mojej galerii CB - te, które zostały nie są podobne do żadnych Twoich z tej klatki. Przynajmniej nie kojarzę.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 21-07-2010 o 16:21 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Strasznie się ciskasz, napisałem już wszystko co miałem do napisania w tym temacie, jasno i rzeczowo, nie wiem po co doszukujesz się w tym czegoś czego tam nie ma, ale w sumie nie interesuje mnie to. Nie będę już dalej ciągnął polemiki bo nie mam nic do dodania, chcesz to zrozum nie chcesz, nie musisz.
    Odnośnie ostatniej serii mam wrażenie że nie wykorzystałeś uroku ani cadillaca ani konesera. Dużo fisza trochę bez sensu użytego, w tej miejscówce jest dużo fajnych miejsc które mogą za tło robić więc nie rozumiem czemu na 3 postawiłeś samochód akurat tam, na 4 ohydne żółte coś bardzo łatwe do występlowania przytłacza młodego, odbijasz się w masce samochodu, na 5 znowu bez sensu wybrałeś miejsce, przez szybę widać blokowiska, a mogło by być coś zupełnie innego. Nie dbasz o szczegóły i mam wrażenie że nie specjalnie zastanawiasz się nad tym co fotografujesz zanim sfotografujesz. Ale, z pozytywów, mocno technicznie się podciągnąłeś.
    A, na 3 też się odbijasz, w tym fifaku wystającym ze zderzaka.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 21-07-2010 o 16:27 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Strasznie się ciskasz, napisałem już wszystko co miałem do napisania w tym temacie, jasno i rzeczowo, nie wiem po co doszukujesz się w tym czegoś czego tam nie ma, ale w sumie nie interesuje mnie to. Nie będę już dalej ciągnął polemiki bo nie mam nic do dodania, chcesz to zrozum nie chcesz, nie musisz.
    Odnośnie ostatniej serii mam wrażenie że nie wykorzystałeś uroku ani cadillaca ani konesera. Dużo fisza trochę bez sensu użytego, w tej miejscówce jest dużo fajnych miejsc które mogą za tło robić więc nie rozumiem czemu na 3 postawiłeś samochód akurat tam, na 4 ohydne żółte coś bardzo łatwe do występlowania przytłacza młodego, odbijasz się w masce samochodu, na 5 znowu bez sensu wybrałeś miejsce, przez szybę widać blokowiska, a mogło by być coś zupełnie innego. Nie dbasz o szczegóły i mam wrażenie że nie specjalnie zastanawiasz się nad tym co fotografujesz zanim sfotografujesz. Ale, z pozytywów, mocno technicznie się podciągnąłeś.
    A, na 3 też się odbijasz, w tym fifaku wystającym ze zderzaka.
    na 3 i 4 to coś żółtego to wymażę jak znajdę chwilę.
    moje odbicia w samochodzie ? A co Ty Micles jesteś ? :-)

tłumaczył się nie będę specjalnie, ale to była szybka sesja, w dodatku pogoda - ostre słońce.
    Ja tam jestem zadowolony. Występluję tylko te żółte metalowe badziewie.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Jak jesteś zadowolony to git, to najważniejsze.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    tłumaczył się nie będę specjalnie, ale to była szybka sesja, w dodatku pogoda - ostre słońce.
    No tak, to wiele wyjaśnia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No tak, to wiele wyjaśnia...
    znaczy że co ?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To, że zdjęcia niestaranne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    To, że zdjęcia niestaranne.
    no i znowu się muszę tłumaczyć....

to była niedziela, tam jest dużo ludzi w niedzielę, słońce było ostre, a miesjcówki fajnej w cieniu znaleźć tam nie łatwo w dodatku pustej jak pisze Pank.

ale masz jakieś uwagi jeszcze oprócz tych Pankowych ? bo ja zamierzam wyczyścić tylko to żółte metalowe coś.
    dobra, tu macie cadillaca bardziej pokazanego. no i tło chyba lepsze ?

ale czy nie nazbyt kiczowate ? :-/

Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 21-07-2010 o 17:21 Powód: Automerged Doublepost

Strona 37 z 40 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów