Pank, no niestety, ale muszę z Tobą dalej dyskutować... bo to nie ja się przejąłem ale Ty.... to że zasugerowałeś że zrzynam, no cóż, przykro mi. Z tego co pamiętam to dwie fotki moje są podobne do Twoich, zresztą PODOBNE nie identyczne. I one nie są "prawie identyczne", no wybacz....
zachowujesz się tak, jakbyś odkrył Amerykę z tym, że masz ujęcie gdzie para młoda stoi przy oknie na klatce schodowej, a w dole widać schody..... Idę o zakład, że kilku innych fotografów zrobiłoby podobne ustawienie, nie mówię identyczne PODOBNE....
to samo z ujęciem z dołu w górę - gdzie widzimy całującą się parę młodą a w tle schody.....
A obróbka ? Po prostu tekstura - i tyle..... klatka schodowa, bród, tekstura...
Szkoda że nie zwróciłeś uwagę na dwa pozostałe ujęcia które tu pokazałem - czyli panna młoda odbita w szybie oraz to na zbliżeniu gdzie się całują. Czy one też są zbyt podobne ?
cholernie żałuję że poszedłem tam na Targową do tej kamienicy, mogłem sobie znaleźć inna kamienicę - chociaż jest z tym problem jak wiesz.
nie wiedziałem że będziesz robił z tego wielkie ALE, bo jak podkreślam - dwa moje zdjęcia są podobne, nie "prawie identyczne".
I nie ironizuj PLEASE z tekstem że to ja się przejąłem - bo widać, że to Ty się przejąłeś - jak pisałem wcześniej - gdyby było inaczej olał byś to.
Jeśli chodzi o moje portfolio to "no problem" - nie wrzucę do niego tych dwóch podobnych kadrów. Aż tak mi na tym nie zależy, nie mam aż takiego ciśnienia. Znajdę sobie sam miejscówkę w podobnym klimacie.
Mam nadzieję że nie będziesz miał za złe jak uchwycę ich profile i schody w tle ? A tektury ? Czy będę mógł ich użyć ? (....).
Tak jak już wcześniej pisałem - gdybym nie widział Twoich zdjęć, to te moje byłyby takie same - po prostu OKNO, PROFILE MŁODYCH itd . ale tego już Ci nie udowodnię.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
OK, żeby zmienić temat, wrzucę kilka z cadillaca.
Mam nadzieję że Pank nie robił cadillaca ? ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
OK, te dwa podobne wywaliłem z mojej galerii CB - te, które zostały nie są podobne do żadnych Twoich z tej klatki. Przynajmniej nie kojarzę.