Pokaż wyniki od 341 do 350 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tzn? Ja po prostu nie próbuję robić tego, czego nie umiem, czyli kreatywnej obróbki, odejścia od poprawności (wb, kontrastu, oświetlenia również). Takie rzeczy są przeznaczone dla ludzi, którzy mają w głowie wizje. Ja staram się tylko dążyć do poprawności, albo naturalnego upiększania narzucającego się w bezpośredni sposób.

michal_s. kombinuje i dobrze, bo jak nauczy się kilku obróbek, to będzie mógł wykreować swój własny styl. Aczkolwiek z drugiej strony i tak wszyscy teraz dążą do obróbki a'la Kalina bądź Błyskotliwi bo to jest teraz na topie. Ja uważam, że nie należy z tym wszystkim przesadzać, bo po czasie się znudzi, a w ustach zostanie gorzki niesmak. Standardowe zdjęcia są na chwilę obecną może i mniej atrakcyjne i wow-factorowe, ale na pewno mają większą szansę bycia zaakceptowanymi za 5,10,30 lat.

P.S. Chyba że pod tym sformułowaniem (z cytatu) kryje się co innego, to przepraszam, ale widocznie nie zrozumiałem.
    też sporo racji.

"Aczkolwiek z drugiej strony i tak wszyscy teraz dążą do obróbki a'la Kalina bądź Błyskotliwi bo to jest teraz na topie. Ja uważam, że nie należy z tym wszystkim przesadzać, bo po czasie się znudzi, a w ustach zostanie gorzki niesmak."

Coś w tym jest.
    Chociaż nie pamiętam kto, ale chyba Adam Trzcionka pisał gdzieś na CB że obróbka to rzecz trzeciorzędna, że liczą się kadry, albo są słabe albo dobre.
    Pewnie ma rację.

wracając do tematu "sensu wrzucania tutaj zdjęć" - zastanawiam się, bo faktycznie uwag KONKRETNYCH u mnie jak na lekarstwo.... myślałem że to forum jest profesjonalne, że mogę usłyszeć coś w stylu "zamiast nakładki mogłeś użyć mnożenie" albo coś w tym stylu - podaję tylko przykład, szukam konkretnych uwag, nawet krytycznych, ale konkretnych, takich warsztatowych...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no i ich nie znajduję...

a najgorsze jest to, że najwięcej do powiedzenia mają Ci, u których w stopce pusto.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 20-07-2010 o 13:38 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów