Michał - ja wiem że robisz to świadomie dlatego nazwałem to Twoją manierą![]()
Każdy miał chyba etap skosów - jedni z niego wychodzą szybciej inni wolniej - uwierz też Ci przejdzie.
Ja wiem że robisz to świadomie itd - nazwałem to błędnym kadrowaniem dlatego że to się kłóci po prostu z tak zwanymi zasadami :-)
Dla mnie kadr pionowy stawia już pewne konkretne wymagania i u mnie na set 150 zdjęć to może z 5-10 pionów się znajdzie
Pozdrawiam Szymon
wybacz, ale nie sądzę.... zbyt duża przepaść, i nie chodzi o skosy wcale, ale bardziej fundamentalne kwestie.. to co napisałeś wcześniej - że zdjęcia nie tylko dla pary młodej, że też dla rodziców, że jest para młoda gdzieś daleko a z przodu kieliszki.... jeśli tak myślisz to ciężko nam będzie się dogadać, bo inaczej pojmujemy istotę reportażu.
Tak myślę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Szymon, ale w d......... z zasadami.
One są po to, żeby je łamać. Ja znam dość dobrze zasady kompozycji....
W każdym razie dzięki za komentarz, zobaczymy co przyszłość przyniesie.
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 10-07-2010 o 00:19 Powód: Automerged Doublepost
Wiesz, jesteś strasznie zbuntowanym mlodym człowiekiem. Zasady fotografii nie tylko wystarczy znać ale trzeba również umić je zastosować w praktyce. Jak się to opanuje to można pomyśleć o ich łamaniu bo jest na to wiele sposobów, a niektóre z nich są bardzo ciekawe co i efektowne. Proponuję zacząć od świata równoległego znajdującego się na krawędzi świata trójkątów. Jak zagłębisz się w temat to się sam przekonasz, że złamanie pewnych zasad wyznaczonych przez naturę nie tyle jest trudne co niemożliwe.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Ciekawe kiedy mieszkańcy tej kamienicy zaczną pobierać opłaty![]()
http://moj-aparat.blogspot.com/
C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;
Dokładnie. Chyba podsunę im ten pomysł za niewielki procent![]()
ja już dzwoniąc tam któryś raz (mam ściśle tajny numer domofonu) mam obiekcje - no bo ile można.....
ale schody fajne, cóż zrobić.... podobno jedyne takie w wawie (Ursynowiak Pank tak twierdzi).
no fajnie fajnie, a co ze zdjęciami ?
no fajnie fajnie, a co ze zdjęciami ?
no fajnie fajnie, a co ze zdjęciami ?![]()
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 19-07-2010 o 16:13 Powód: Automerged Doublepost
Jak dla mnie to banał i sztampa.
To samo miejsce pokazane biliard razy z użyciem podobnych ( lub tych samych) do "warsztatowych" akcji i tekstur w PS-ie.
Pozy - szablon,można wyciąć otworek na głowę i klepać seryjnie,jak starego konia batem.
Ostatnie -oczy bolą,jak się próbuje skupić wzrok na twarzy młodej.
...niedługo każdy będzie miał takie zdjęcia w folio.
Szkolna wprawka.Nuda.