Pokaż wyniki od 1 do 10 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    1. zupełnie mi ta krzywość nie przeszkadza, to jest REPORTAŻ.

2. a wiesz co to jest wieloplanowość ? tu masz 3 plany - 1. Kieliszki, czyli jakiś kontekst, bo za chwilę będą brali szampana, 2. przechodzący Pan, 3. Para Młoda w drzwiach. Pomyśl, że na to zdjęcie miałem sekundę albo mniej - a masz 3 plany.....

3. Przepał w drzwiach mi zupełnie nie przeszkadza, chociaż być może moglem wyciągnąć co nieco. - tutaj zgoda.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Radziłbym nie analizować zdjęć reportażowych tak, jak studyjnych

tu masz akcję, chwilę - ona jest najważniejsza.
    1. Gdyby to zdjęcie było zrobione w trakcie strzelaniny na Pradze, to by mi też ta krzywizna nie przeszkadzała. Jednak nie jest to strzelanina, nie siedzisz w okopie w Afganistanie, a nie potrafisz utrzymać prosto aparatu. Wyobraź sobie teraz babcię albo matkę młodej która ogląda ODBITKI i każdą musi przekręcić w prawo, żeby sobią ją obejrzeć.
    2. Myślę, że wiem. Nie wiem czy wiedzą o tym młodzi, którzy na zdjęciu są najmniej istotnym elementem. Napewno będą zachwyceni, że sfotografowałeś dla nich kieliszki od szampana. Napewno w życiu nie widzieli takich super kieliszków. Również zachwyci ich jakiś facet, raczej niezbyt bliski dla nich. Myślę, że niezbyt bliski bo ma raczej to całe wejście w nosie.
    3. W zasadzie to w dzisiejszych czasach nic nie przeszkadza. Teraz jest nowa jakość -> jakoś pstrykniemy, a potem jakoś poprawimy w PS. Ludzie mogą mieć obwódki wokół głów od recovery, halo od HS, zmienić kolor skóry od winiety, ale utonąć w szumie. Jeśli się komuś to nie podoba, to znaczy, że nie rozumie sztuki.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    1. Gdyby to zdjęcie było zrobione w trakcie strzelaniny na Pradze, to by mi też ta krzywizna nie przeszkadzała. Jednak nie jest to strzelanina, nie siedzisz w okopie w Afganistanie, a nie potrafisz utrzymać prosto aparatu. Wyobraź sobie teraz babcię albo matkę młodej która ogląda ODBITKI i każdą musi przekręcić w prawo, żeby sobią ją obejrzeć.
    2. Myślę, że wiem. Nie wiem czy wiedzą o tym młodzi, którzy na zdjęciu są najmniej istotnym elementem. Napewno będą zachwyceni, że sfotografowałeś dla nich kieliszki od szampana. Napewno w życiu nie widzieli takich super kieliszków. Również zachwyci ich jakiś facet, raczej niezbyt bliski dla nich. Myślę, że niezbyt bliski bo ma raczej to całe wejście w nosie.
    3. W zasadzie to w dzisiejszych czasach nic nie przeszkadza. Teraz jest nowa jakość -> jakoś pstrykniemy, a potem jakoś poprawimy w PS. Ludzie mogą mieć obwódki wokół głów od recovery, halo od HS, zmienić kolor skóry od winiety, ale utonąć w szumie. Jeśli się komuś to nie podoba, to znaczy, że nie rozumie sztuki.
    "jakoś pstrykniemy, a potem jakoś poprawimy w PS" - CO TO MA BYĆ ????
    przeczytaj mojego poprzedniego posta, ja nie pstrykam "jakoś" tylko ŚWIADOMIE.

nie mów mi co myśli o fotach moja para młoda... chcesz do nich kontakt ? e-mail, tel ?

widzę że najwięcej mądrości ludowej mają Ci, co w stopce mają pusto.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    "jakoś pstrykniemy, a potem jakoś poprawimy w PS" - CO TO MA BYĆ ????
    przeczytaj mojego poprzedniego posta, ja nie pstrykam "jakoś" tylko ŚWIADOMIE.

nie mów mi co myśli o fotach moja para młoda... chcesz do nich kontakt ? e-mail, tel ?

widzę że najwięcej mądrości ludowej mają Ci, co w stopce mają pusto.
    Napisałeś o wyciąganiu, czyli na etapie robienia zdjęcia nie zauważyłeś, że robisz zdjęcie prosto w źródło światła ?
    Nie chcę kontaktu, usiłuję przekonać Cię, że ten rynek jest mały, a chętnych na te niby łatwe pieniądze coraz więcej. Jeżeli będziesz ŚWIADOMIE robił zdjęcia tak jak teraz robisz to zabraknie dla Ciebie na nim miejsca. Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu i który młodych traktuje jak sztafaż.
    Fajny ten przytyk o stopce. Mimo, że nie umiem smażyć smacznych schabowych to potrafię odróżniać smaczne, niesmaczne.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu i który młodych traktuje jak sztafaż.
    Kupią, kupią. Ludzie kupią prawie wszystko.

Domyślnie

Napisałeś o wyciąganiu, czyli na etapie robienia zdjęcia nie zauważyłeś, że robisz zdjęcie prosto w źródło światła ?
    Nie chcę kontaktu, usiłuję przekonać Cię, że ten rynek jest mały, a chętnych na te niby łatwe pieniądze coraz więcej. Jeżeli będziesz ŚWIADOMIE robił zdjęcia tak jak teraz robisz to zabraknie dla Ciebie na nim miejsca. Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu i który młodych traktuje jak sztafaż.
    Fajny ten przytyk o stopce. Mimo, że nie umiem smażyć smacznych schabowych to potrafię odróżniać smaczne, niesmaczne.
    a to ciekawe..... nie no..... osłabia mnie to :-)
    Skąd masz wiedzę o tym, jaki jest rynek oraz co lubią klienci ?
    Dzięki za troskę, aczkolwiek - wybacz, niepotrzebną.... widać , że nie robisz zdjęć, widać że tylko teoretyzujesz... Zauważ, że to jest naprawdę bezczelne - pisać mi, że sobie na tym rynku nie poradzę przez moje skosy..... co wiesz o tym rynku ? Pomyśl.....
    "Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu" - co to jest ? Pisałem Ci już, że robię to świadomie.... więc nie wykazuj się znowu swoją WSZECHWIEDZĄ, proszę..

Nie chcę już ciągnąć tematu skosów, robię tak jak robię, może za rok będę robił inaczej, a może tak samo. Za sugestie dziękuję (za te bezczelne mniej).

Uprawnienia umieszczania postów