Pokaż wyniki od 1 do 10 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Kolor ręki na zdjęciu z dziewczynką to pikuś. Prawdziwa zagadka to kolor garnituru młodego.
    Ponownie dajesz prawie same skośne kadry. W całym zestawie chyba tylko 3 trzymają pion.
    Wniesienie młodej na salę, tego zdjęcia nie powinieneś pokazywać.
    Część osób mających bardzo małe wiadomości o zasadach fotografii celowo przekrzywia kadry bo im się zdaje, że zdjęcia są wtedy bardziej dynamiczne. A, że odbiorcami tego typu zdjęć są osoby również mający te zasady gdzieś to niby wszystko jest OK. Oczywiście ten i ów po latach dojdzie do wniosku, że jest to spartolone ale machnie na to ręką bo będzie to już przysłowiowa musztarda po obiedzie. Natomiast osoby posiadające nawet odrobinę poczucia fotograficznego smaku i estetyki choć też niekoniecznie obeznane z zasadami fotografii będą podświadomie czuły, że ze zdjęciami coś jest nie tak i wybiorą fotografa, który widzi na prosto.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Część osób mających bardzo małe wiadomości o zasadach fotografii celowo przekrzywia kadry bo im się zdaje, że zdjęcia są wtedy bardziej dynamiczne. A, że odbiorcami tego typu zdjęć są osoby również mający te zasady gdzieś to niby wszystko jest OK.
    Moja siostrzenica ma 21 lat. Nie interesuje się fotografią.
    Dużo jej koleżanek teraz ma śluby.
    Narzekała, że na ogół nie podobają jej się fotki ze ślubów.
    Dziwiłem się bo mimo młodego wieku i życia w okolicach Wawy ma dość konserwatywne podejście.
    Nie podobało jej się, że jest za dużo fotek ukośnych, zniekształconych robionych ultra krótkimi ogniskowymi i o nieprawdziwych kolorach (myślę, że chodziło jej o wymyślne presety z Lightrooma).
    Ciekaw jestem ile procent młodych dziewczyn w tym wieku myśli podobnie.

Uprawnienia umieszczania postów