dobra, popracuję jeszcze nad RAWAMI, bo uważam że można z nich wyciągnąć sporo, fajne światło tam bylo i klimat.
wyciągnę co nieco z cieni.
za krytykę dziękuję.
Micles, Viteza trzeba trochę postraszyć.
Niby jak. Ja swoje powiedziałem, nadal uważam że zostałem potraktowany niesprawiedliwie, a teraz nic nie mogę z tym zrobić, bo żeby mieć odblokowany wątek to musiałbym się ukorzyć i przeprosić, a w sumie nie mam za co. A nowego nie założę, bo to niezgodne z regulaminem (i z moim postanowieniem, że nie będę zakładał nowego wątku, bo chcę zachować stary)
Ale nasz zasyyyypałeś
Co do pleneru i ciemności - niektóre są fajne ale niektóre faktycznie za ciemne i takie jakieś. W reportażu też jest różnie od fajnych do bardzo przeciętnych.
Nie napiszę, które jakie bo za dużo tego wszystkiego![]()
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Nie wiem czy ten reportaż robiłeś już po moich uwagach, czy jeszcze przed, ale znów zbyt wiele krzywych kadrów imho. Zdjęcia z rodzaju "co one tutaj robią": 104 i 126. Numer 120 też tak na siłę trochę.
ten reportaż jest PRZED Waszymi uwagami dot. krzywego kadrowania...
Ostatnio robiłem kolejny, i chyba znowu jest dużo krzywizn..... ja chyba tak po prostu widzę, ale powiem szczerze - dobrze mi z tym..... zobaczymy co przyszłość pokaże, może będzie mniej tych skosów..... nie wiem. Jak wchodzę z aparatem w sytuację to nie myślę czy ma być krzywo czy prosto - patrząc przez wizjer myślę o kompozycji - i robię zdjęcie. Te krzywizny tak jakoś wychodzą same.....
Już nie mam czasu, ale myślę że gdybym pokazał cały repo - 200 zdjęć , to 104,126 i 120 miałyby uzasadnienie.... a tak są trochę wyrwane z kontekstu.