Cytat Zamieszczone przez Jac
no raczej 1÷2 Mbit/s mozna nazwac stabilnym łaczem :-) ... no ale niewazne juz mam.. jak bede mial dzis chwile w pracy to sobie zobacze... ile jest warta ta kart moze zmienie zdanie....chociaz watpie
To jest trochę złe podejście do tematu. Te parę fotek nie oddaje tak naprawdę tego jakie to jest przydatne. Musiałbyś mieć kilkaset fotek robionych w różnych porach dnia i np. w jakiś wnętrzach i wtedy mając fotki ze wzorcami (każda zmiana światła - 1 fotka wzorca - pstryknąć wzorzec jak masz go na smyczy - żaden problem) to dopiero wtedy można docenić zalety posiadania takiego wzornika. Gdy masz jakiś zafarb np. od obiektywu to robisz korekte na wzorniku (White + Black) na levelach i zapisujesz te ustawienia i następnie zadajesz je na wszystkie zdjęcia oszczędzając mase czasu.
Ja z doświadczenie wiem że jeśli miałem foty z jakiegoś dnia gdzie pogoda była taka sobie to gdy ustawiałem WB ręcznie na jakiejś fotce i wydawało się że jest ok to na innych wyglądało to gorzej i trzeba było poprawiać - dotyczy to zwłaszcza koloru skóry.
Ja chcecie to wrzucę dziś coś ze sztucznym światłem tam różnice są b.duże...