Pokaż wyniki od 1 do 10 z 182

Wątek: Szara karta

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no wlasnie do tego zmiezam ze kozystanie z takiego ustrojstwa ma sens jesli potzrebujesz wiernie odwzorowac kolory barwy i masz sprzet ktory bedzie w stanie ci ta roznice pokazac... w 99% taka karta do gadzet... i juz bo monitor ustawia sie na oko, zdjecia (WB) ustawia sie na oko, odbitki porownuje sie na oko... i nikt nie pyta czy kolor z odbitki jest zgodny z wzornikiem i jest dokladna kopia tego czego chcial klient...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no wlasnie do tego zmiezam ze kozystanie z takiego ustrojstwa ma sens jesli potzrebujesz wiernie odwzorowac kolory barwy i masz sprzet ktory bedzie w stanie ci ta roznice pokazac... w 99% taka karta do gadzet... i juz bo monitor ustawia sie na oko, zdjecia (WB) ustawia sie na oko, odbitki porownuje sie na oko... i nikt nie pyta czy kolor z odbitki jest zgodny z wzornikiem i jest dokladna kopia tego czego chcial klient...
    Nie zupełnie....Mam "skalibrowany" monitor przez Adobe Gamma. Drukarkę ma już skalibrowaną porządnie:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=4896
    i zapewniam że po poprawnym ustawieniu kolorów praktycznie nie robie już żadnych korekt kolorów a wydruki przed i po (manual WB + profil drukarki) to dziad z jednym okiem (kaprawym) by rozróżnił....
    Ale wiem że tutaj jest cała masa fachowców co mi zaraz odpowie że AWB+wydruk taki jak fabryka dała i jest git + 170zł zaoszczędzone na piwo ;-)
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uprawnienia umieszczania postów