Ale tam nie znam prawie nikogo i obawiam się "bojowników o równouprawnienie czterech trzecich".
Zostanie chyba Samsung, ze względu na EVF i 2x mocniejszą lampę. Najwyżej nie będę używał 3200.
OK, można prosić kogoś z Krak lub WAW o namiary marketów, gdzie są dostępne oba aparaty, tj. E-PL1 i NX10?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przemilczałem tamtą odpowiedź/pytanie, bo nie uzyskałem odpowiedzi na najważniejsze dla mnie pytanie: czy jak włączę wykrywanie twarzy w E-PL1, da się zrobić szybciej fotkę?
Nie interesują mnie przepychanki z kimkolwiek, aparat będzie wykorzystywany przez kilka osób stąd "ban na teleskop".
Dylematy są dwa: jeśli kupię 550D, wiem, że się obroni obrazkiem, ale tylko i wyłącznie wtedy kiedy inni użytkownicy w ogóle go wezmą do ręki/torby! Z E-PL1 tego problemu nie będzie, może być problem: idź mi w cholerę z tym badziewiem zanim złapie ostrość to już "jest po ptokach". Z GF1 tego problemu nie będzie, ale jotpegi (zapomnamy o raw, zdjęcia zawsze na wczoraj) z niego są brzydkie, po prostu, w porównaniu do Oly i chyba nawet do Sam (po desaturacji).
Mam zawsze parę gratów po testach w USA, dlatego nigdy nie piszę do Ciebie to co naprawdę myślę. Jak każdy inny user, stoję na przegranej pozycji - nawet nie można wrzucić cię na ignore list
Jeśli taki wątek kłóci się z twoją filozofią funkcjonowania tego (Canon) forum zamknij go a ja jutro pojadę do Krak lub Wawy i przestrzelę sobie nowego PEN'a.