Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
Tylko są 2 małe szczegóły. Po pierwsze dużo szybciej i wygodniej jest, tak jak autor topicu, doświetlić sobie kadr. A po drugie, takiej obróbki się trzeba nauczyć (a tego tak jak fotografii nie da nauczyć się w 2 tygodnie).
Co do szybkości nauki to każdy sobie inaczej radzi z nauką. Jeden PSa nauczy się w 2 tygodnie a drugi wcale i nigdy. To samo z fotografią.
Ktoś sobie wymyśli, żeby doświetlać lampami za 8k zł a inny będzie się męczył w PS za 4k zł. Ot co.

I po co się spinać, że my byśmy nie zapłacili za takie foty? Przecież to nie mega temat "ile za zdjęcia?"
Faktem jest tylko jeszcze, że klient pewnie by sobie takich fot nie zrobił sam, więc komuś zlecił. Otrzymał poprawne obrazki i może nawet sobie porównał zrobione przez własny kompakcik, który dał tylko 2 kolory: biały i czarny = białe przepalone niebo i czarne cienie.
Kadry nie są artystyczne, ale wydaje mi się że przy takich zdjęciach nie są konieczne. Natomiast ekspozycja wydaje się być poprawna. Jasne że HDR wyglądałby efektowniej, ale jak to mówią nie wszystko złoto co się świeci.
Tyle co chciałem dołożyć do wytworzonego wątku pobocznego.

A jeśli chodzi o prezentację to ewidentnie brakuje mi opisu setupu poszczególnych zdjęć, bo temat ma dotyczyć techniki. No i nie wszędzie są wykorzystane lampy więc po co robią zamieszanie?