Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Fotografia Sportowa

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Sebcio80 - Dzieki takiemu podejsciu na halach sportowych pelno jest tzw. fotografow sportowych, co to nie maja nawet pojecia z ilu kwart (!!) sklada sie mecz koszykarski
    Banał... Wiadomo, że z trzech.

Dopiero zaczyna Awatar PiK70

Domyślnie

Mam takie pytanie ( myślę że w temacie ) .Robie zdjęcia na meczach jednej z drużyn polskiej ekstraklasy , posiadam akredytację wydaną przez klub i zdjęcia przekazuje nieodpłatnie trzem serwisom internetowym , ostatnio zauważyłem że jeden z serwisów za pomocą płatnych sms-ów udostępnia te zdjęcia jako tapety do telefonów kom. W związku z tym pytanie czy ma do tego prawo bez mojej zgody??

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

wg mnie jeśli przekazujesz im dobrowolnie te zdjecia i nie zarzekłeś się ze jestes ich autorem i masz prawa autorskie to chyba mogą sprzedawać wiec na twoim miejscu albo niech ci płacą albo napisz pismo żeby ich nie sprzedawali

ale ja nie jeste prawnikiem i się nie znam ale z doświadczenia wiem ze kiedyś coś takiego podpisywałem i wtedy ja nie miałem praw sprzedawać swoich zdjeć za które oni mi płacili

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiK70 Zobacz posta
    Mam takie pytanie ( myślę że w temacie ) .Robie zdjęcia na meczach jednej z drużyn polskiej ekstraklasy , posiadam akredytację wydaną przez klub i zdjęcia przekazuje nieodpłatnie trzem serwisom internetowym , ostatnio zauważyłem że jeden z serwisów za pomocą płatnych sms-ów udostępnia te zdjęcia jako tapety do telefonów kom. W związku z tym pytanie czy ma do tego prawo bez mojej zgody??
    Twoja zgoda to jedno, druga sprawa, ze nie maja prawa sprzedawac zdjec w ten sposob bo lamia prawo do wizerunku pilkarzy

publikowac/sprzedawac zdjecia do celow informacyjnych do prasy, portali mozna ale sprzedawac komercyjnie osobom indywidualnym w niewazne jaki sposob i w jakim formacie zasadniczo nie mozna
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

no i widzę specjalista się znalazł więc problem rozwiązany

Dopiero zaczyna

Domyślnie

troche stare , ale odpowiedzi nie widzialem

Hmm, a jak do tego przekonuje organizatorów imprezy? Pokazuje portfolio? Macha długimi białymi lufami? Czy po prostu musi mieć nazwisko tak znane, że organizatorzy nawet nie pytają o szczegóły? To nie ironia, naprawdę z ciekawości pytam.
    Ja musialem wykazac w jakich mediach i w jakich nakladach moje zdjecia sa publikowane. Potrzeba do tego najczesciej referencji od przedstawiciela tych mediow. nikt na twoje foto nie patrzy, tylko na to gdzie sie ukazuje.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów