Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: koszt laba do odbitek

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

jeśli się uda, to czemu nie ?? 8)
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

http://www.chromat.pl/index.php?zm=minilaby&se=_nasza_f

zapytaj w tej firmie.Kiedyś dostawałem od nich oferty na NORITSU

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

http://www.lafot.com/
    warto zwrócić uwage na nowy produkt firmy Lafot. MYLAB uzyskał doskonałe recenzje w testach/ dostał wiele nagród na całym świecie.Znam pare osób które pracują na tym sprzęcie i są bardzo zadowoleni

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Bardziej interesują mnie "suche" minilaby, bez chemii. Póki co z takich znalazłem tylko dDP-421/621 firmy Noritsu. Tylko coś drogie to w eksploatacji - koszt odbitki 10x15 cm to ok. 65 groszy... u nas na rynku klienci płacą 30kilka groszy za odbitkę..
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

proces "suchy" 10x15 65 gr
    proces "mokry 10x15 koszt około 24 gr

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kedar6890
    proces "suchy" 10x15 65 gr
    proces "mokry 10x15 koszt około 24 gr
    no właśnie :-(. Tyle, że na chemii trzeba się znać, by móc oferować usługi nie tylko amatorom, ale i profi, czy wogóle bardziej wymagającym. Muszę wszystko policzyć, może pokombinowac jakiś interes wiązany, by się w chemię nie pchać.
    Inne problemy z "mokrym", to duże zużycie energii i coś trzeba robić ze zużytymi odczynnikami. Nie można tego po prostu wyrzucić, a pewnie za utylizację trzeba słono zabulić
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

nie musisz się znać na chemii.Chemia jest teraz niskoregenercyjna, gotowa do zalania.Wlewasz np. 5 litrów wody i dwie części preparatu.Żadna filozofia.Koszt energii nie jest wcale wysoki.Jedynym minusem jest to,że przez tydzień musisz mnieć przerób około 20 filmów.Zużyte oddczynniki zabiera od ciebie firma i płaci Ci 30 gr za litr.Nie będe namawiał Cie na mokry proces, ale moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kedar6890
    nie musisz się znać na chemii.Chemia jest teraz niskoregenercyjna, gotowa do zalania.Wlewasz np. 5 litrów wody i dwie części preparatu.Żadna filozofia.Koszt energii nie jest wcale wysoki.Jedynym minusem jest to,że przez tydzień musisz mnieć przerób około 20 filmów.Zużyte oddczynniki zabiera od ciebie firma i płaci Ci 30 gr za litr.Nie będe namawiał Cie na mokry proces, ale moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.
    Tylko 20 filmów na tydzień ??? myślałem że tyle to na dzień:-? Gdzie znaleźć taką firmę, która jeszcze zapłaci mi za chemię ?? Brzmi to coraz lepiej :-) Chyba siądę by zrobić na to biznesplan
    Pozdrawiam
    Marek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów