Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Pentax 40MP 645D "sredni format" DSLR

Domyślnie Pentax 30MP - oj będzie się działo

http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=14131

Podczas wystawy PMA Pentax potwierdził już oficjalnie wcześniejsze przecieki mówiące o jego aparacie cyfrowym typu dSLR o rozdzielczości ponad 30 Mpix - model ten nosi nazwę 645 Digital. Korzysta on z sensora CCD średniego formatu, dostarczanego przez Kodaka i noszącego oznaczenie KAF-31600 - zgodnie z nazwą oferuje on rozdzielczość 31,6 Mpix. Pentax 645 Digital ma trafić do sprzedaży w tym roku, ale jak na razie nie wiadomo o nim zbyt wiele - ma on korzystać z 55 mm obiektywów, zgodnych z analogową serią 645. Wiadomo także, że będzie on korzystać z kart pamięci SD i CF. Cena tego aparatu jak na razie nie została podana, podobnie jak termin premiery.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

niech wejdzie do sprzedazy, to pogadaymy. na razie, jest tylko za szybka wystaw na kolejnych targach
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

powinni to sprzedawac odrazu z dwoma terbajtowymi dyskami w raidzie i tak z 8gb ramu ... tak czy siak pentaxowi zycze dobrych algorytmow przy jpg i nizszych cen

Domyślnie Sredni format jest potrzebny!

jeżeli to wreszcie wypuszcza to maja pewny sukces
    rynek jest opanowany przez Hasella z H1, H2 i H3...Bardzo przyjemne aparaty ale drogie....Fotografowie je wypożyczają bo zakup nie ma zbytniego sensu za szybko tracą na wartości. Kropowe przystawki do formatu 6x7 to nie jest pomysł.
    Pentax 645 ma BARDZO dobre obiektyw...te w drugim obiegu są tanie wystarczy sie wybrać na ebay.com
    300 USD (pentax) - 3000 USD (hassel)

stare analogi to jedne z najprzyjemniejszych średnioformatowych korpusów
    niedawno jak przystawiłem 645 do oka żeby porównać obraz do 5D .. to sie roześmiałem bo patrzenie w wizjer 5D to podglądanie przez dziurke od klucza..a przecież 5D już jakiś jest..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Hassel ma jednak jedną przewagę nad tym pentaxem. Jest.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Rozmiar KAFa to 46mm x 35mm i byl on uzywany w sciance Phase One P30.

Tutaj info o matrycy:
    http://www.kodak.com/US/en/dpq/site/...Specifications

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Rozmiar KAFa to 46mm x 35mm i byl on uzywany w sciance Phase One P30.

Tutaj info o matrycy:
    http://www.kodak.com/US/en/dpq/site/...Specifications
    Pixele niezbyt duże oj będzie szumieć jak trzeba .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Rozmiar KAFa to 46mm x 35mm
    Hm... Zatem nazwa "645" jest pewnym nadużyciem...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

chodzi chyba bardziej o jakies przyzwyczajenie myslowe.ale nie wiem jakie
    ale nie powiem - pentax rozdziela aparaty do studia i do "reportazu". w studio masz moze i malo poreczny i wolny aparat ale przeciez nie to jest wazne. a przy reportazu mozna zostac przy cropie.rozwiazanie dosyc nie glupie.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie praca z błyskiem

tak żeby uzupełnić ...bo nie napisałem o dość ważnej sprawie czyli o synchro z błyskiem

pentax ma tylko dwa obiektywy z centralna migawką synchro błysku max 1/500s...z pozostałymi szkłami błysk przy 1/125s
    a w Haselu wszystkie szkła z centralną migawką zatem wszystkie synchro max 1/800s

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów