Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: sigma 400/5.6 apo macro hsm

Domyślnie sigma 400/5.6 apo macro hsm

kupiłem w/w obiektyw w dośc dobrej cenie.chodzi mi oto z jakim modelem body canona będzie dobrze współpracował (oczywiście myślę tylko o cyfrze i chodzi mi po głowie 30d ,gdzieś tam na forum przeczytałem ,że z nowymi już nie.)może ktoś coś wie na ten temat.może jakieś sugestie.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Skoro go już kupiłeś to podłącz i sprawdź, sam się przekonasz.

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

ja miałem sigme 300 F4 (ten stary model bo nie wiem czy jest nowszy) działał z 20d tylko na f4 i nic poza tym. inne przesłony powodowały Err - ale conajmniej rok focilem nim w lesie i to z TCx2 - jakosc zadawalajaca w jasne dni w ciemniejsze juz słabsza - ale robilo sie tym co sie mialo - jeli nie stac na canona to polecam - jakby były dostepne 400mm to bym wlasnie tan kupil

Zablokowany

Domyślnie

kupiłem w/w obiektyw w dośc dobrej cenie.chodzi mi oto z jakim modelem body canona będzie dobrze współpracował (oczywiście myślę tylko o cyfrze i chodzi mi po głowie 30d ,gdzieś tam na forum przeczytałem ,że z nowymi już nie.)może ktoś coś wie na ten temat.może jakieś sugestie.
    mysle , ze nie bedziesz zalowal , jesli ten obiektyw nie ma jakis usterek.

przyslona nie bedzie dzialac - tylko na 5,6.
    ale jest on tak dobrze skorygowany , ze spokojnie mozna robic na pelnej dziurze.
    dla tej ogniskowej i wymaganych krotkich czasow nie czesto wystepuja tak dobre warunki oswietleniowe zeby mozna bylo przymykac przyslone.
    i tak najczesciej robilbys na 5,6.

A jak napisalem na 5,6 rysuje znakomicie.

na stronie sigmy masz wykaz obiektywow , w ktorych mozna zmienic chipa , dzieki czemu wspolpracuja ze wspolczesnymi aparatami , ale o ile sobie przypominam tego obiektywu nie ma na liscie.

sam zreszta posiadam i jestem zadowolony do tego stopnia ze postanowilem go zostawic mimo tej ulomnosci - jedyny opbiektyw z czasow analogowych , z ktorego jestem w pelni zadowolony.

Domyślnie

dzięki za pomoc,rozumię,że 30d bądż 40d to jeden pieron.wolę kupic 40,ale gdyby chciał wspólpracowac z 30 kupiłbym jego

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Posiadam taką Sigmę i powiem, że nie jest jeden pierun czy 30D czy 40D przynajmniej w przypadku mojego egzemplarza. Na 40D działa na pełnej dziurze natomiast podpięcie do 30D i 400D kończyło sie Errorem 99.
    40D + Sigma 17-70/2,8-4,5 , 70-200/4 L,Sigma 105 mm f/2.8 EX DG Macro, Sigma APO Macro 400/ 5,6 i inne gadżety

Uprawnienia umieszczania postów