hej, nie jestem do końca przekonany co do końcowego efektu, ale zobaczmy
"i choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulęknę..."
hej, nie jestem do końca przekonany co do końcowego efektu, ale zobaczmy
"i choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulęknę..."
Ostatnio edytowane przez wizja ; 09-03-2010 o 23:55
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
Dla mnie to jest obrazek bardziej dokumentalny niż krajobrazowy, bowiem poza przedstawieniem bramy w jakimś wąwozie to nie oferuje żadnych pozytywnych odczuć estetycznych. Zwalista, brunatna i żwirowata ziemia wygląda przeokropnie, no po prostu poza pokazaniem bramki to nie widzę żadnych specjalnych atrakcji wizualnych na tym zdjęciu.
cytat i tytuł nie są tu bez znaczeniaróżnie się to ludziom kojarzy, np. z bramą Mordoru (można i tak), więc są tacy, co widzą tu coś dla siebie. A to, że piszesz "przeokropnie" to już jakaś emocja - i o to chodzi
![]()
dzięki za komentarz!
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
tytuł "wrota Dantego" kojarzy mi sie majestatycznie i dumnie, tymczasem patrząc na zdjecie mam wrażenie, że oglądam fotke jakieś makiety w skali 1:1000 sfotografowanej w domu
Zdjęcie nie porywa, ale same wrota i owszem. Swietnie projektowo pomyślona konstrukcja.
Nie jest to kolejna z czapy zaporka, ale prawdziwe dzieło sztuki.
Lubię to!![]()
poległeś
Zdjęcie niesie potencjał ja bym kompozycje zbudował troszkę inaczej. Mianowicie stawiając na motyw drogi na końcu której rzeczona brama. Druga wizja gdzie na 1 planie brama za którą widać drogę, wszystko w proporcjach mniej więcej 1:3.
Obecnie wygląda to jakoś centralnie.
Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM
Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że to jest makieta, wycinek z większej makiety terenu pod bitewniaki na przykład, a nie faktyczne miejsce gdzieś na świecie, (a to chyba dlatego, sam grałem w bitewniaki i od czasu do czasu tworzyło się tereny).
Przynajmniej w moim odczuciu, stworzyłeś tu jakąś iluzję.
A co do aspektów technicznych, to nie mnie o to pytać
Pozdrawiam.
Nie mniej samo miejsce wygląda ciekawie. Gdzie to? Czy to faktycznie makieta?![]()