Porządne, solidne szkło za b. przyzwoite pieniądze. Bardzo lubię Tokinki, nigdy się nie zawiodłem. Daj spokój tym testom i ciesz się zdjęciami...![]()
Porządne, solidne szkło za b. przyzwoite pieniądze. Bardzo lubię Tokinki, nigdy się nie zawiodłem. Daj spokój tym testom i ciesz się zdjęciami...![]()
Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka
Moich kilku kumpli mają tokiny i są zadowoleni.
Pobaw się, porób kilka zdjęć i sam się przekonasz do tego obiektywu. Moim zdaniem nie będziesz żałował... Kiedyś myślałem nad Tośka 12-24 oraz 100 makro. Wygrał Canon 16-35 (lepsze światło) oraz canon 100 is l usm (stabilizacja). Jak tego nie potrzebujesz, lub budżet nie ten to kupuj tylko Tośki!!! Pozdro!
Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6
Przy zakupie "tosiek" trzeba jednak pamiętać o problemach z serwisem.
Relatywnie tanio kupimy, ale przy jakiejś usterce trudno będzie naprawić szkiełko ( np. tasiemka przy 12-24 ). Pozdrawiam.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
No i tak też zrobię. Pieprzę testy, idę robić zdjęcia. Dzięki za pomoc koledzy i pozdro.