Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 99

Wątek: wizjer w cropie jak w FF ???

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    ... Jak ja tęsknie za klinem w moim zenicie ;-)
    Klin i raster mam ale do N* :-)
    Dobre uzupełnienie do Samyanga 85mm ;-)

Domyślnie

co do Nikona D300, tak był włączony, zresztą co ma bateria do wielkości oglądanego obrazu w wizjerze? Nie chodzi mi o to że był ciemny bo nie był tylko że był mały. Jak ze te pieniądze dużo za mały.
    @MMM mówisz że teraz CI mało... hm... no to chyba ja też zaryzykuje i kupie sobie coś takiego do mojego 40D, aczkolwiek chyba za wiele w manualnym ostrzeniu mi to nie pomorze. Jak ja tęsknie za klinem w moim zenicie ;-)
    Pomoże - i to bardzo. Zobaczysz jaka to różnica.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Po przesiadce z 30D miałem takie wrażenie przez kilka godzin. Teraz właśnie chcę przetestować powiększający konwerter 1,35x bo wizjer przydałby się większy :-)
    przetestuj, bo być może "uciekająca" drabinka EV może być dla Ciebie problemem.... ale to subiektywna rzecz.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 09-03-2010 o 15:16 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    przetestuj, bo być może "uciekająca" drabinka EV może być dla Ciebie problemem.... ale to subiektywna rzecz.
    A może w tym x1.22 nie będzie uciekała? Sprawdzał ktoś?
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

co do Nikona D300, tak był włączony, zresztą co ma bateria do wielkości oglądanego obrazu w wizjerze? Nie chodzi mi o to że był ciemny bo nie był tylko że był mały.
    Właśnie o jasność chodziło, nie wielkość. Nie porównywałem D300 do 40D, ale porównywałem D80 do 30D i wizjer był odrobinę większy w Nikonie. Nie przypuszczam, żeby w D300 było gorzej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Ale widać ją w stopniu umożliwiającym jej używanie, czy jest całkowicie odcięta?

Acha i gdzie to można kupić w PL?
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 09-03-2010 o 15:28
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

To z innej beczki - gdzie to cudo kupic w Polsce? Niestety na stronie producenta nie ma info o cenie ani gdzie mozna kupic.
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Właśnie o jasność chodziło, nie wielkość. Nie porównywałem D300 do 40D, ale porównywałem D80 do 30D i wizjer był odrobinę większy w Nikonie. Nie przypuszczam, żeby w D300 było gorzej.
    Miałem 20D(ten sam wizjer jak w 30D) i mam 40D, i może mnie już pamięć myli ale jestem na 99% pewien, że różnica jest spora jeśli chodzi o wielkość matówki 20/30D vs 40/50D. Więc może tak być że D80 ma większy niż 20/30D ale 40/50 jest na pewno większy i na pewno ( porównywałem 2 tygodnie temu) D300 ma mały wizjer, mniejszy niż 40D. Powiem tak... się odkochałem w D300 ;-)

Ja planuje zmienić matówkę na jaśniejszą EF-S i okular powiększający - wtedy faktycznie może to coś da przy manualnych obiektywach. Wiem że są matówki z klinem i mikrorastrem do 40D ale prawdopodobnie będą zakłócać działanie środkowego punktu AF tak jak w 5D więc ten pomysł chyba na razie sobie odpuszczę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

byłbym czymś takim zainteresowany do 5D i niekoniecznie ze wzgledow na wielkosc ale na oddalenie muszli od aparatu, tak jak jest w 1D
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Gdzie można kupić te produkty tenpy ?? Interesowałby mnie 1,22 dla okularników
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    byłbym czymś takim zainteresowany do 5D i niekoniecznie ze wzgledow na wielkosc ale na oddalenie muszli od aparatu, tak jak jest w 1D
    Tylko nie kupuj Canon EP-EX15, ten oddala od aparatu o 15mm ale znacznie redukuje wielkość obrazu i jest wtedy jak w 40D sprawdzone osobiście

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów