Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 99

Wątek: wizjer w cropie jak w FF ???

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Przyłączam się do prośby.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raus Zobacz posta
    Tutaj mamy coś podobnego http://www.allegro.pl/item948601012_...zla_oczna.html

tylko cena nawet trochę większa niż ta Tenpa
    Probowalem tego z 50D. Muszla miekka, dwie wymienne nakrecane gumy o roznych wymiarach jak dobrze pamietam, dzieki wiekszemu oddaleniu twarzy od aparatu nie 'dziabie sie' tak czesto nosem w LCD, i przy tej glebszej muszli bardziej dalo sie przylozyc okular do oka (mniej swiatla wpadalo z boku, co poprawialo komfort), ustawienie dioptri z canona sprawdzalo sie i tu.

To zalety. Ale w moim przypadku byly tez wady, a konkretnie jedna podstawowa. Bo dziala to troche jak lupka powiekszajaca, chyba najblizej tak moge okreslic. Uzywalem kilka dni i zdjalem nie mogac sie przyzwyczaic. Obraz zaiste wydaje sie (jest) wiekszy, ale trzeba ruszac glowa, zeby dobrze ogarnac kadr. Moze to kwestia przyzwyczajenia, moze za malo czasu sobie dalem, ale mimo wiekszego obrazka przed okiem przeszkadzalo mi to bardziej niz ulatwialo.
    Wrazenie znieksztalcen powodowalo, ze musialem upewniac sie kilkakrotnie, ze kadrowanie jest ok. Ruszasz glowa, potem upewniasz sie, czy przypadkiem nie ruszyles przy okazji aparatu itd. W domu, na spokojnie - dziala ok, ale kiedy masz chwile na ujecie w trudniejszych warunkach zaczyna to irytowac. Po kilku godzinach intensywnego pstrykania irytacja i zniechecenie budzi zadze krwi ;-)
    Generalnie ten wynalazek u mnie wydluzyl czas od przylozenia aparatu do oka do momentu nacisniecia spustu migawki.

Nie odradzam, bo dziala tak jak napisane, ale mysle, ze kazdy powinien przed zakupem sam sprawdzic na sobie czy spelni zadanie

Pozdrawiam
    San

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

no niestety z 1ds mk II to nie dziala za dobrze...
    jezeli przyjmniemy uklad kartezjanski to w osi y jest ok, natomiast w osi x odcina ok 1/5 kadru... takze bez przekrecania glowy nie widac calego kadru... tak wiec moge przypuszczac ze 1,36 nie nadaje sie do FF. sprawdzalem na crop i sprawdza sie idelanie a na FF lipa. Tak wiec prawdopodobnie wersja 1,36 jest tylko na crop natomiast wersja 1.22 moze jest kompatybilna z FF... Niestety nie otrzymalem takiej informacji od sprzedajacego
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirgerwazy Zobacz posta
    Tak wiec prawdopodobnie wersja 1,36 jest tylko na crop natomiast wersja 1.22 moze jest kompatybilna z FF... Niestety nie otrzymalem takiej informacji od sprzedajacego
    to za ile chcesz odsprzedać?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna

Domyślnie

...osi x odcina ok 1/5 kadru...
    1/5 to raczej wartość spoooro zawyżona...

tak wiec moge przypuszczac ze 1,36 nie nadaje sie do FF. sprawdzalem na crop i sprawdza sie idelanie a na FF lipa. Tak wiec prawdopodobnie wersja 1,36 jest tylko na crop natomiast wersja 1.22 moze jest kompatybilna z FF... Niestety nie otrzymalem takiej informacji od sprzedajacego
    Zarówno wersja 1,22x jak i 1,36x jest przeznaczona do FF jak i cropa. Sam używam 1,36x z FF.
    Staram się odpowiadać na każde pytania związane z tym sprzętem. Każdą wątpliwość staram się wyjaśniać u producenta.

Pozdrawiam,
    M.

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ja proszę o foteczki takiego zestawu 1,22x jak ty wyglada po wyjeciu z pudełka? czy wersja 1.36x nadaje sie tez dla okularników...normalnie zero marketingu u kolegi a kaska ucieka fotki na stronie producenta to wogóle typowo "glamure"... i nic nie mówią o produktach.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    to za ile chcesz odsprzedać?
    zdRAWki
    wiesz przerobiłem sobie ten wynalazek
    rozebrałem
    okazało się ze to banalna konstrukcja: dwie soczewy i pierścień dystansowy pomiędzy. Zmniejszyłem dystans pomiedzy soczewami = zmniejszyłem powiększenia. I teraz jest ok.
    Zmieniłem również dolaczony adapter do canon = pozwoliło to na bliższe usytuowanie okularu = pomogło także jest nadzieja.
    Aczkolwiek tak jak pisałem 1,36 na pewno nie jest użyteczne na 1ds-chyba ze dla kogoś kadr jest nieistotny...
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Miasto
    W-wa

Domyślnie

Szanowni Panowie
    Do niedzieli 6-ego marca używałem Olego 410... od poniedziałku jestem szczęśliwym posiadaczem 50D.... aparacik był zacny, ale wizjer..... w Olku jakbym wyglądał przez lufcik mimo, ze zanabyłem muszelkę ME-1, teraz mam trzy skrzydłowe okno balkonowe. 50-tka ma większy wizjer niż Nikon D90, miałem go osobiście i przez niego nigdy nie wrócę do Nikona... wolę już Olego.
    Pozdrawiam wszystkich
    I mam... 50D + grip + 15-85 IS + 70-200 4L... ale śmiga!!! a... i jeszcze w kieszonce Ixus 70

Domyślnie

rozebrałem
    okazało się ze to banalna konstrukcja: dwie soczewy i pierścień dystansowy pomiędzy. Zmniejszyłem dystans pomiedzy soczewami = zmniejszyłem powiększenia. I teraz jest ok.
    Zmieniłem również dolaczony adapter do canon = pozwoliło to na bliższe usytuowanie okularu = pomogło także jest nadzieja.
    Aczkolwiek tak jak pisałem 1,36 na pewno nie jest użyteczne na 1ds-chyba ze dla kogoś kadr jest nieistotny...
    Polak potrafi.

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

rozebrałem
    Jakie to soczewki ?
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów